Oranjevrijmarkt Weert op Koningsdag

Oranjevrijmarkt in Weert

WEERT – Weert viert weer Koningsdag met de Oranjevrijmarkt. Vanaf dinsdag 26 april 20.00 uur tot en met woensdag 27 april 16.00 uur staat de Singel in teken van de handel. Bezoekers kunnen weer rekenen op leuke initiatieven zoals jonge muzikanten, ludieke verkoopacties en een hapje en een drankje.

Alleen particulieren mogen tweedehands of gebruikte goederen te koop aanbieden. Aanmelden of een vergunning aanvragen is niet nodig. Wel gelden er enkele spelregels. Indien u wil bakken en braden heeft u een tijdelijke standplaatsvergunning nodig.

Spelregels

Om de Oranjevrijmarkt goed te laten verlopen, gelden er een aantal spelregels:

  • Velen staan al vroeg in de rij, maar verkopers mogen hun plek pas vanaf dinsdag 26 april 20.00 uur innemen. U kunt geen plek reserveren of al spullen neerzetten. Hierop wordt toegezien.
  • Denk ook aan winkeliers en omwonenden; houd deuren en inritten vrij.
  • Bedrijfsmatige/commerciële verkoop van goederen is niet toegestaan.

Schone stad

Ze houden Weert graag schoon. Laat geen rommel achter en neem niet-verkochte spullen weer mee naar huis.

Parkeren

Parkeren is op Koningsdag gratis, behalve in de parkeergarages en op het parkeerterrein aan de Parallelweg. Er geldt een parkeerverbod op de binnenzijde van de Singel van Bassin, Kasteelsingel, Emmasingel, Langpoort en Wilhelminasingel van dinsdag 26 april 18.30 uur tot woensdag 27 april 20.00 uur. De binnenzijde van de singels is dan alleen toegankelijk voor voetgangers.

Vorig artikelBoerderij Pouwer: ‘Aandacht voor de koeien en diergezondheid staat op één’
Volgend artikelEll Paaso 2022 op 16 & 17 april