Meerdaagse cursus ‘Zorg en dementie’ voor mantelzorgers

WEERT / NEDERWEERT – Punt Welzijn organiseert in samenwerking met Hulp bij Dementie en METggz de gratis cursus ‘Omgaan met dementie’ voor mensen in Weert en Nederweert. De cursus bestaat uit 6 dagdelen en is bedoeld voor mantelzorgers van mensen met dementie. Deze meerdaagse cursus start op 25 april en de eindigt op 11 juli.

De cursus bestaat uit meerdere bijeenkomsten van 2 uur. Dit biedt de ruimte om uitgebreid aandacht te hebben voor de praktijk van alle dag. Ook gaan we in op de verschillende vormen van dementie met wisselende ziektebeelden. Mantelzorgers worden geschoold in zaken waar ze in vast lopen, maar ook in de wet- en regelgeving waarmee ze te maken kunnen krijgen. Bij aanvang van deze cursus ontvang je het boek ‘Had ik het maar geweten’. Tijdens de laatste bijeenkomst wordt er een terugkom moment gepland.

Data

De cursus vindt telkens van 10:30 tot 12:30 uur plaats bij het Keenter Hart (Weert) op deze momenten: 25 april, 9 mei, 23 mei, 13 juni, 27 juni én 11 juli.

Aanmelden

Wil je graag deelnemen? Meld je dan aan via www.puntwelzijn.nl (via activiteiten). Daar vind je ook een overzicht van alle activiteiten die er komende maand worden georganiseerd. Zoals een informatiebijeenkomst voor vrijwilligers (12 april) en voor mantelzorgers (13 april) over hoe je goed kunt omgaan met dementie. En daarnaast het project RAAK, een gratis kunst- en cultuurprogramma voor thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorger.

Bij vragen over de bijeenkomst(en) kun je contact opnemen met Punt Welzijn door een mail te sturen naar [email protected] of te bellen naar 0495-697900.

Vorig artikelLimagrain Ingredients B.V. nieuwe partner Basketbal Academie Limburg (BAL)
Volgend artikelBoerderij Pouwer: ‘Aandacht voor de koeien en diergezondheid staat op één’