Kiwanis en Natuur- en Milieucentrum Weert slaan de handen ineen

WEERT – Op 11 en 12 maart kregen veel stichtingen en verenigingen hulp van organisaties uit de regio. Zo ook Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert. Het bestuur van Kiwanis Weert stak deze zaterdag de handen uit de mouwen en gaf de huidige ontvangstruimte en het kantoor een welverdiende schilderbeurt. De gebruikte kleuren geven een klein voorproefje naar het nieuwe interieur van het in verbouwing zijnde centrum. “We zijn blij dat we, ook tijdens de verbouwing, deze praktische hulp kunnen bieden.”, aldus Frank Rademaekers, president van Kiwanis Club Weert.

Overeenkomst

Maar er is nog een belangrijke reden voor de aanwezigheid van het bestuur. Kiwanis en het NMC gaan namelijk een overeenkomst aan. Rademaekers: “De komende drie jaar gaat Kiwanis het NMC ondersteunen op drie manieren. We zullen concrete projecten financieel ondersteunen en, zoals vandaag, ook hands on onze hulp aanbieden. Bovendien willen we onze kennis en netwerk delen met het NMC en ze zo helpen bij allerlei vraagstukken.” 

Beide besturen zetten hun handtekening onder de overeenkomst. Daarbij werd een mooie cheque uitgereikt aan bestuursvoorzitter Marleen Gresnigt-Raemaekers en coördinator Simone Raemakers-Beenders van NMC De IJzeren Man. Deze zal worden gebruikt voor het aanschaffen van een digitaal schoolbord.

NMC als duurzaamheidscentrum

Kiwanis is al 35 jaar actief als serviceclub in Weert en telt 36 actieve leden. Ze hebben al veel goede doelen ondersteund. Hoe komen zij nu bij het NMC terecht? “Vorig jaar kwamen we met elkaar in contact en bleek ons gedachtegoed grotendeels overeen te komen. Kiwanis richt zich vooral op initiatieven voor kinderen Als we onze kinderen echt willen helpen, moeten we ervoor zorgen dat we met z’n allen onze aarde leefbaar houden. Bewustwording van duurzaamheid, natuur en milieu speelt daarin een grote rol. Het NMC is daarin heel actief. De IJzeren Man en Kempen~Broek zijn unieke natuurgebieden en heel waardevol voor onze regio. De ontwikkeling van het NMC naar een duurzaamheidscentrum, waar de toekomstige generaties bewust worden gemaakt van het belang van de zorg voor de aarde, past daar heel goed bij.”, aldus Rademaekers.

Drakenbootfestival

De verf in het NMC én de inkt op de overeenkomst moet nog drogen, maar de eerstvolgende activiteit van Kiwanis staat al klaar. “Op 1 en 2 juli is het NMC één van de sponsordoelen van het Drakenbootfestival dat wij organiseren. Teams kunnen een boot huren en tegen elkaar racen om de winst. We hopen op een mooie opbrengst!”.

Vernieuwd NMC

Ook bij het NMC ontbreekt het niet aan plannen. Eind maart staat de oplevering van de uitbreiding van het centrum gepland. Met een vernieuwd en verduurzaamd interieur en meer ruimte is er voor bezoekers, jong en oud, genoeg te ontdekken over natuur, milieu en duurzaamheid!

Vorig artikelZuyd Hogeschool start met onderwijs in Roermond voor werkenden
Volgend artikelBijencursus voor kinderen in Weert