Bijencursus voor kinderen in Weert

WEERT – Veel kinderen vinden het bijenleven erg boeiend en willen daar graag meer van weten. Imkervereniging St.-Ambrosius heeft daarom met veel plezier een cursus voor kinderen samengesteld.

Deze cursus bestaan uit vier bijeenkomsten en wordt gegeven op 10 april, 15 mei, 19 juni en 17 juli van 10.00-12.30 uur. De lessen bestaan voor een klein deel uit theorie en voor een groot deel uit praktijk. Je leert veel over bijen, hun leven, hun producten, planten en bloemen door waarnemen en doen. Aan het eind ben je (nog) geen imker, maar je krijgt wel een officieel NBV-certificaat.

Als je in groep 6, 7 of 8 zit, goed gemotiveerd bent en meer van de natuur wilt weten, kun je je inschrijven bij de Nederlandse Bijenhouders vereniging: https://www.bijenhouders.nl/cursussen/jeugdcursus

De kosten zijn € 50,-. Als je eerst wat meer wilt weten dan kun je een mailtje sturen naar: [email protected]. De cursus wordt gegeven door ervaren, enthousiaste imkers bij Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4 in Weert.

Vorig artikelKiwanis en Natuur- en Milieucentrum Weert slaan de handen ineen
Volgend artikelLindeboom eerste Slow Brewer van Nederland