Choral Evensong 13 maart in de Paterskerk Weert

WEERT – Op zondag 13 maart aanstaande zal er om 17.00 uur weer een Choral Evensong verzorgd worden in de Paterskerk, Biest 43 te Weert.

Het koor Capella Sine Vinculis onder leiding van Bea van der Kaaij zal deze bijzondere getijdedienst zingen. Muziek is gekozen passend bij de Lijdenstijd: 4 koralen uit de Mattheus Passion van J.S. Bach. die door allen meegezongen mogen worden en als Anthem het prachtige Remember Lord, not our offences van H. Purcell.

De overige gezongen onderdelen van deze dienst zijn het Magnificat (Lofzang van Maria) en Nunc Dimittis (Lofzang van Simeon) in de zetting van H. Purcell in Gmin, de gezongen gebeden (Preces and Responses) van Tomkins. Psalm 135 zal gezongen worden op de chants (Anglicaanse wijze van 4–stemmig reciteren) van Turle Gerard Heesterbeek ofm en Ketty Vlaminckx zullen voorgaan in deze dienst en Klaas Doornbos zal het orgel bespelen. Na afloop van de dienst zal er weer gelegenheid zijn om elkaar te ontmoeten tijdens een drankje: inmiddels een geliefde afsluiting van onze diensten in de Paterskerk.

Capella Sine Vinculis (‘koor zonden boeien/banden’) is een vocaal ensemble dat is opgericht door Bea van der Kaaij na haar terugkomst in Nederland 3 jaar geleden. Bea en haar gezin hebben 10 jaar in Engeland gewoond/gewerkt/gestudeerd en zijn ondergedompeld geweest in de Anglicaanse koortraditie. Het koor bestaat uit de 6 gezinsleden van der Kaaij (voormalige buren van de Paterskerk), die allen zeer muzikaal zijn. Er is een wisselende groep van bevriende zangers dat het koor uitbreid per gelegenheid.

Het is nu 5 jaar geleden dat de Capella Sine Vinculis voor het eerst in de Paterskerk in Weert een dienst zong. Dat beviel goed en het koor werd gevraagd om ook diensten elders te zingen, zoals de St Janskathedraal in Den Bosch, Peterborough Cathedral (UK), de Domkerk in Utrecht, de Oude kerk in Wijk bij Duurstede, de Grote of St Bavokerk in Haarlem en meer. In mei zal de CSV terugkeren naar de St Jan in Den Bosch (Eucharistieviering) en zal deze zomer in St. Woolos Cathedral in Newport, Wales (UK) een aantal diensten zingen. Een maand geleden, of 13 februari, zong het koor in de Eucharistieviering die door de KRO uitgezonden werd op NPO 2 vanuit de St Martinuskerk te Sneek. Daar zijn veel positieve reacties op geweest.

In mei zal de CSV terugkeren naar de St Jan in Den Bosch (Eucharistieviering) en zal deze zomer in St. Woolos Cathedral in Newport, Wales (UK) een aantal diensten zingen

Vorig artikelKasteelpark Nijenborgh in Weert officieel geopend
Volgend artikelZuyd Hogeschool start met onderwijs in Roermond voor werkenden