Mijn Huis op Maat: Gratis woonadvies in Weert voor senioren

WEERT – Inwoners van de gemeente Weert kunnen nu bij Punt Welzijn terecht voor gratis woonadvies met betrekking tot veilig wonen. De huisbezoeken worden uitgevoerd door vrijwilligers van de Rotary Club Weert-Land van Horne.

De meeste mensen zullen, wanneer ze ouder worden, gewoon blijven wonen in hun huidige woning. Door veranderde regelgeving bestaat het verzorgingshuis eigenlijk niet meer. Daarmee is iedereen zelf verantwoordelijk geworden voor de veiligheid in zijn woning. Er zijn veel slimme en (vaak) kleine oplossingen waarmee je je woning kunt verbeteren. Zodat je huis zo lang mogelijk je thuis kan blijven. Als je het hebt over veilig wonen kun je onder andere denken aan inbraakpreventie, valpreventie en brandveilig wonen. De inzet van slimme apparatuur, zoals slimme verlichting, kan de veiligheid in een woning ook vergroten.

Om een gratis advies op maat te geven zijn er in de gemeente Weert vrijwillige woonadviseurs. Je kunt hen vragen om langs te komen voor een huisbezoek. Samen met de woonadviseur loop je door de woning en krijg je een persoonlijk woonadvies met daarin de verbeterpunten van je woning. Het woonadvies geeft ook een indicatie van de kosten. Je kunt daarna zelf aan de slag gaan of er een professional bij halen. Die keus is aan jezelf.

Op de website www.mijnhuisopmaat.nl kun je ook  de huistest invullen om een digitaal woonadvies te krijgen. Op de website van mijn huis op maat zijn veel praktische tips en adviezen met betrekking tot veilig wonen te vinden.

Aanmelden

Wil jij ook gratis woonadvies? Meld je dan aan via [email protected] en vermeld daarbij je contactgegevens. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mark Peters van Punt Welzijn via telefoonnummer 0495-697900. Of stuur een mail naar [email protected] zodat er een afspraak gemaakt kan worden. Vermeld in de mail tevens je contactgegevens zodat er contact met je kan worden opgenomen

Vorig artikelEen bijzondere dansbeleving voor de allerkleinsten in het Munttheater Weert
Volgend artikelTerugblik opgraving brug Nijenborgh