Dode vogels gevonden in gebied Zwaarveld Neer

LEUDAL – In het gebied Zwaarveld in Neer zijn op opeenvolgende dagen dode watervogels gevonden. Mogelijk zijn deze vogels gestorven door vogelgriep. Enkele dode vogels zijn meegenomen voor onderzoek om vast te stellen of het inderdaad om vogelgriep gaat.

Raak de vogels niet aan

Vermijd uit voorzorg contact met dode vogels. Raak de vogels niet aan.

Honden en katten

Honden en katten zijn gevoelig voor vogelgriep. Zorg dat jouw huisdier niet in contact komt met dode vogels. Hondenbezitters worden aangeraden de hond aangelijnd te houden in het gebied en om de hond niet in het water te laten zwemmen.

Hobbyvogels

Mensen met hobbyvogels of -kippen zijn verplicht preventief maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat er geen wilde vogels bij kunnen komen. Bijvoorbeeld door te zorgen voor een goede afrastering van het hok of de ren en de vogels niet vrij rond te laten lopen.

Wat is vogelgriep?

Vogelgriep is een dierziekte die voor kippen, kalkoenen en eenden gevaarlijk is. Deze besmettelijke ziekte kan jaarlijks terugkomen in Nederland. De kans dat mensen besmet raken met vogelgriep is zeer klein. Bovendien is vogelgriep meestal niet gevaarlijk voor mensen. Mensen die er ziek van worden, hebben meestal alleen milde klachten.

Vorig artikelJongvolwassenen met kanker krijgen extra ondersteuning in SJG Weert
Volgend artikelEen bijzondere dansbeleving voor de allerkleinsten in het Munttheater Weert