Informatieavond Behoud de Lichtenberg in Theater de Huiskamer Weert

WEERT – Stichting Behoud de Lichtenberg organiseert op donderdag 10 maart a.s. in de bovenzaal van Theater de Huiskamer een openbare informatieavond over het Lichtenbergcomplex met speciale aandacht voor de restauratie van het openluchttheater De Lichtenberg.

De aanvang is om 19.30 uur en de inloop vanaf 19.00 uur. Vanwege de te verwachten drukte en de beperkte capaciteit van de zaal, is aanmelden verplicht via [email protected].

Rijksmonument De Lichtenberg is al jaren onderwerp van discussie. Plannen voor restauratie van dit unieke complex worden steeds op de lange baan geschoven. Tijdens deze avond wordt middels diverse PowerPoint-presentaties uitgebreid ingegaan op de historie van dit theater, de huidige situatie en stand van zaken, het beleid van de Gemeente Weert én de alternatieve plannen van de stichting.

Na afloop van het officiële programma is er gelegenheid voor allerlei vragen en suggesties, ook betreffende de latere exploitatie.

De Lichtenberg

Stichting Behoud de Lichtenberg is twintig jaar geleden, in 2003, opgericht met als doel dit in Nederland unieke complex te behouden en te pleiten voor verantwoord hergebruik.

In de afgelopen twee decennia is er veel gebeurd, maar van restauratie en hergebruik is nog steeds geen sprake. Wel zijn er de laatste tijd belangrijke ontwikkelingen.

Meer informatie

Vorig artikelKeyport steunt ondernemers met subsidie voor bedrijfsstrategie!
Volgend artikelGroot Nederweerter verkiezingsdebat op 10 maart