Groot Nederweerter verkiezingsdebat op 10 maart

NEDERWEERT – Op donderdagavond 10 maart, vier dagen voor de start van de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart, organiseren alle politieke partijen in Nederweert samen een verkiezingsdebat. Niet alleen de vijf zittende partijen doen hieraan mee, maar ook de twee nieuwe partijen. Zoals we dat in Nederweert doen, samen.

Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld is besloten om van 19:30 tot 21:30 uur een fysieke bijeenkomst te organiseren in gemeenschapshuis Haaze-Hoof Ospel, Aerthijsplein 3. Omdat het aantal zitplaatsen beperkt is, zal de bijeenkomst ook gestreamd worden. Vanaf 19:15 uur word je verwelkomd in de Haaze-Hoof met koffie of thee. Ook kun je het debat vanaf 19:15 uur op elke gewenste locatie volgen via deze link.

De avond wordt in goede banen geleid door Ruben Weekers. Ruben woont in Nederweert en werkt als journalist bij L1. Ruben heeft zich van tevoren verdiept in de verkiezingsprogramma’s van alle deelnemende partijen. Nadat de zeven lijsttrekkers hun partij in 1 minuut aan jou hebben voorgesteld, zal Ruben het debat leiden aan de hand van stellingen. Van elke partij zijn er maximaal twee vertegenwoordigers die aan het debat zullen deelnemen.

De thema’s die deze avond centraal staan zijn het buitengebied van Nederweert én de leefbaarheid van Nederweert. De debatten zullen zich toespitsen op de verschillen tussen de verkiezingsprogramma’s, zodat u straks in de stembus makkelijker jouw keuze kunt maken.

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om het debat live bij te wonen, dan kun je het ook later terugkijken via dezelfde link. Maar ze hopen natuurlijk veel belangstellenden in de Haaze-Hoof te mogen verwelkomen op donderdagavond 10 maart vanaf 19:15 uur.

Vorig artikelInformatieavond Behoud de Lichtenberg in Theater de Huiskamer Weert
Volgend artikelEerste molen Windpark Weert gaat proefdraaien