Viering van St. Patrick’s Day in Weert

Wilhelmus Hubertus Molen

WEERT – Ook dit jaar wordt in Weert de Ierse nationale feestdag ‘St. Patrick’s Day’ gevierd. De organisatie is in handen van Stichting Kei Sjiek. Die ken je wellicht van de evenementen ‘Oktoberfest Weert’ en ‘Raadgek’.

De afgelopen twee jaren was het voor Kej Sjiek niet mogelijk om iets van hun activiteiten te organiseren vanwege de corona-maatregelen. Nu de meeste maatregelen verleden tijd zijn pakt de stichting de draad weer op.

Derde keer een Ierse middag

Voor de derde keer gaan ze een Ierse middag organiseren in het kader van St. Patrick’s Day. In samenwerking met een aantal ‘Weerter’ Ieren en Café de Tramhalt, wordt deze Ierse feestdag gevierd op zondag 13 maart aanstaande van 14.00 tot 20.00 uur.

Ze hebben dit jaar “The Shannons XL” weten te contracteren. Dit is een Iers muziekgezelschap bestaande uit Noel en Lynn Shannon, aangevuld met twee andere rasmuzikanten. Het zijn multi-instrumentalisten die het Ierse muziekgenre van A tot Z beheersen.

Whiskey en Guinness

Verder zal er een mooi assortiment whisky’s geschonken worden en enkele whisky-cocktails. Uiteraard is er Guinness van de tap en zal de locatie van binnen en van buiten de uitstraling hebben van een Ierse Pub.

  • De entree is gratis
  • Dresscode: een beetje groen

Panden in het groen

Een leuke bijkomstigheid van dit succes is, dat ze een aantal eigenaren van monumentale panden in Weert bereid hebben gevonden hun pand groen aan te lichten tijdens St. Patrick’s Day op 17 maart aanstaande. Ook dit is een echte Ierse traditie die wereldwijd gevolg vindt. Zo wordt bijv. The Opera House in Sydney, het Colosseum in Rome en het Christusbeeld in Rio groen aangelicht. In Weert wordt o.a. de Wilhelmus-Hubertus molen in het ‘groen’ gezet. Dit is zelfs tot in Dublin doorgedrongen, want daar is deze molen in het groen te zien in het EPIC Museum (Een museum over de geschiedenis van Ierland, de Ieren en al hun tradities)

Naast de molen, wordt ook de Paterskerk op de Biest groen aangelicht.

Vorig artikelWethouders bezoeken bouwplaats Natuur- en Milieucentrum Weert
Volgend artikelKeyport steunt ondernemers met subsidie voor bedrijfsstrategie!