Nieuwe datum voor Cultureel Lint in Weert

WEERT – Het Cultureel Lint in Weert vindt in 2022 plaats op koopzondag 26 juni. Trots terugkijkend op tien feestelijke edities, waarvan twee op corona aangepaste versies, vindt de organisatie het tijd voor een nieuwe opzet.

Cultureel Lint is vanaf de eerste editie gepresenteerd als de Uitmarkt van Weert, georganiseerd door de drie professionele culturele instellingen Munttheater, RICK en Muziekcentrum De Bosuil. De start van het culturele seizoen werd gevierd met een breed aanbod aan culturele presentaties en optredens. Belangrijk kenmerk is dat niet alleen bezoekers in aanraking kwamen met de diversiteit van het lokale aanbod, maar dat ook deelnemers konden genieten van zogenaamde kruisbestuiving en ontwikkeling van de eigen presentatie.

Jaarlijks werd een aantal projecten voorbereid waarbij professionele en lokale (amateur)artiesten aan elkaar werden gekoppeld. Leerzaam en uitdagend voor beide kanten. Echter, zo concludeert de organisatie, omdat Cultureel Lint elk jaar vlak na de zomervakantie plaatsvond, was er beperkt ruimte om dit soort projecten uit te diepen. Voor met name veel amateurverenigingen was er vaak te beperkte repetitietijd om zich goed te kunnen presenteren.

Kleurrijk palet

Volgens de organisatie betekent de verandering van datum dat er nog meer ruimte ontstaat om het kleurrijke culturele palet van Weert een podium te geven. Ruimte om, juist aan het einde van het seizoen, aan het grote publiek te laten zien wat het afgelopen culturele seizoen is bereikt. En ruimte om cross-overs tussen professionele en amateurkunstenaars meer voorbereidingstijd te geven.

Zelfde ingrediënten

De nieuwe datum heeft met name invloed op de voorbereiding van Cultureel Lint. Het karakter van het evenement blijft behouden: Cultureel Lint blijft hét podium voor professionele en amateurkunstenaars, verenigingen en culturele instellingen die het publiek laten genieten van allerlei kleine, gratis voorstellingen en presentaties op het gebied van muziek, theater, literatuur, beeldende kunst en meer. Ook de nieuwe datum vindt plaats tijdens een koopzondag in de Weerter binnenstad.

Vanaf medio maart is het voor eenieder die zich bezighoudt met cultuur mogelijk om zich als deelnemer aan te melden via de website van Cultureel Lint.

Vorig artikelOpeningsfeest 15 maart bij Albert Heijn Heerschap Nederweert
Volgend artikelFlikt Max het nog een keer?