Boodschappenplusbus Punt Welzijn in Weert vanaf 1 maart weer de weg op

WEERT – Door de corona maatregelen was het erg stil rondom de BoodschappenPlusBussen (BPB) van Punt Welzijn. Gelukkig kunnen ze binnenkort weer starten.

Het doel van de BoodschappenPlusBus is het voorkomen en tegengaan van eenzaamheid bij ouderen en het bevorderen van  sociale contacten. De BPB is bestemd voor mensen die niet meer zelfstandig of moeilijk zelf de boodschappen kunnen doen.

Vanaf dinsdag 1 maart start de bus weer met rijden. Door de week wordt er gereden naar de supermarkten Jumbo en Albert Heijn waar ze al jaren met veel plezier komen. Zowel de gasten als vrijwilligers vinden het fijn om weer op pad te mogen.

Vrijwilligers gezocht

Maar de bus kan natuurlijk niet de weg op zonder de inzet van vrijwilligers. Zowel chauffeurs die de bus besturen als begeleiding die helpen bij het in -en uitstappen en het doen van boodschappen. Er staat al een fijn team aan vrijwilligers, maar uitbreiding is altijd welkom. Het dagdeel is bespreekbaar!

Uitstapjes

Naast het doen van boodschappen worden ook de uitstapjes voorzichtig herpakt. Het eerste uitstapje zal hopelijk plaatsvinden op zondag 27 maart.

Informatie

Wil je meer informatie over de BoodschappenPlusBus? Omdat je in de toekomst wellicht vrijwilliger of gast wil worden? Neem dan contact op met Punt Welzijn via telefoon 0495-697900.

Vorig artikelSjoerd Roelofsen is de 70e Jeugdpreens van Weert
Volgend artikelArriva: Aanpassingen dienstregeling tijdens carnaval én daarna