Sjoerd Roelofsen is de 70e Jeugdpreens van Weert

Foto via Loes Mennen / Flitzer

WEERT – In een gepast gevuld Theater de Huiskamer is vrijdag de 12-jarige Sjoerd Roelofsen uitgeroepen tot de 70e Jeugdpreens van Wieërt. Nu er na een jaar zonder vastelaovendj  meer ruimte is voor vastelaovendj zal Jeugdpreens Sjoerd I als enige Rogstaekerspreens de bijzondere vastelaovendj van 2022 voor gaan.

“Hosse, sprînge en kaake”, dát is Jeugdpreens Sjoerd I al van jongs af aan geleerd. Toen hij pas 1 jaar oud was deed hij al mee aan de Wichteroptocht. Met V.V. Klein Grut heeft hij al heel wat keren met prachtige creaties door de binnenstad van Weert getrokken waarbij ze zelfs een keer de “Zilvere Knoeëk” gewonnen hebben.
Vastelaovendj zit hem in het bloed, dat kan ook niet anders met een vader die zelf in 1987 Jeugdpreens van Wieërt was en een moeder die vroeger danste bij de Huppelpupkes.

Onze kleine Hoogheid is een zoon van Roel Roelofsen  en Rian Ramaekers. Samen met zijn grote zus Lonneke van 14 jaar is hij opgegroeid op ’t Heerspad op Laar. Nu woont hij alweer enkele jaren met veel plezier op Laarveld aan het Knoopkruid.

Doordeweeks is de kleine Rogstaekerspreens vaak te vinden op OBS Molenakker, waar hij probeert om juf Kitty van groep 8 wat wijzer te maken. De school ligt niet ver van de plek waar Sjoerd I het liefste is: Het voetbalterrein van SV Laar, waar hij speelt in het team JO-13-1.
Dat onze Jeugdpreens sportief onderlegd is, blijkt wel uit het feit dat hij ook ieder jaar heel graag gaat skiën. Ieder jaar met Kerst, want skiën met vastelaovendj… dát kan écht niet!

Omdat Jeugdpreens Sjoerd I zo van feesten houdt, heeft hij de Orde van ’t Fieëstmenke ingesteld.

Jeugdpreens Sjoerd I gaat deze bijzondere vastelaovendj in, samen met de Jeugdraad van Elf, de Huppelpupkes en natuurlijk heeft hij zijn allerbeste vrienden benoemd tot adjudanten.

Mats Smolenaers, Sebas Hengeveld en Sem Tulfer zullen Jeugdpreens Sjoerd I bijstaan in een bijzondere vastelaovendj, die ze voor zullen gaan onder het devies:

HOSSE, SPRÎNGE, KAAKE, VAE GAON D’R EIN GROEËT FIEËST VAN MAKE!

Nu de vastelaovendj niet de invulling zal krijgen zoals we gewend zijn, is er een speciaal programma samengesteld waarbij Jeugdpreens Sjoerd I preciés 11 dagen lang het vastelaovendjgevoel op de juiste wijze door Weert zal verspreiden. Zo is er zaterdag 26 februari een ‘Wichterfieëstmiddig’ en trekt maandag 28 februari de ‘Wichteroptocht’ door de binnenstad. Laat je verder verrassen door de jeugdige vastelaovendjvierders en volg hen via de bekende media en sociale media van VV de Rogstaekers.

Vorig artikelDode wolf ge­von­den op de A2 bij Weert
Volgend artikelBoodschappenplusbus Punt Welzijn in Weert vanaf 1 maart weer de weg op