Gemeente Nederweert deelt gratis boompjes uit

NEDERWEERT – Inwoners van de gemeente Nederweert kunnen zich opgeven voor een gratis pakket van drie jonge bomen. De uitdeelactie is een initiatief van de gemeente, IVN Natuureducatie en de Natuur en Milieufederatie Limburg. De actie is financieel mogelijk gemaakt vanuit Plan Boom.

Uit je raam kijken en groen zien. Bloeiende bomen en struiken vol met vogels, vlinders en bijen. Wil jij dat ook? Reserveer dan nu jouw gratis boompjes op de speciale website van IVN Limburg. Samen maken we Nederweert groener! Er worden 450 pakketten van drie boompjes vergeven. Wees er snel bij, want op is op! De boompjes zijn op te halen op zaterdag 5 maart tussen 10.00 en 13.00 uur bij een uitgiftestand op het Raadhuisplein voor het gemeentehuis van Nederweert.

Welke boompjes?

Je krijgt een pakket van drie jonge inheemse boompjes, bestaande uit hazelaar, rode kornoelje en liguster. Inheemse bomen hebben zich aangepast aan de omstandigheden in ons land en kunnen hierdoor beter tegen ziektes. Daarnaast  trekken ze meer bijen, vlinders, vogels en andere insecten aan dan exotische boompjes. Hoe meer inheemse soorten we planten, hoe beter dat is voor de biodiversiteit. Bovendien hebben de boompjes het keurmerk ‘On the way to planet proof’.

Bepaal zelf de grootte

Iedereen kan een steentje bijdragen. De boompjes zijn goed te snoeien, dus jij bepaalt zelf hoe groot je ze laat worden. Wethouder Stienen (o.a. Duurzaamheid en Klimaatbeleid) hoopt dat veel inwoners gebruik maken van de actie. De boompjes zijn tussen de 60-100 cm groot, zodat ze gemakkelijk mee te nemen zijn onder de arm, in de fietstas of in de achterbak van de auto.

Waarom boompjes planten?

Door het planten van boompjes wordt onze leefomgeving groener, frisser, gezonder én helpen we de biodiversiteit te herstellen. Bomen geven verkoeling tijdens hete zomers en ze zorgen ervoor dat de bodem regenwater kan opnemen. Kortom: met meer bomen helpen we verdroging tegen te gaan en laten we tuinen in Nederweert weer bruisen van het leven!

Plan Boom

Met het planten van bomen in je tuin help je mee om de doelstelling van Plan Boom te halen, namelijk om in vier jaar tijd 10 miljoen bomen in heel Nederland te planten. Plan Boom is een landelijk project dat zich niet alleen richt op particuliere tuinen, maar ook op bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en het buitengebied. Meer informatie over Plan Boom? Kijk op www.planboom.nl

Vorig artikelNieuwe cursussen bij Bibliocenter Maasgouw
Volgend artikelVastelaovend in Remunj