Dode wolf ge­von­den op de A2 bij Weert

WEERT – In de nacht van 15 op 16 februari is in Limburg op de A2 bij Weert een dode wolf gevonden. Het gaat om een mannelijke wolf. Verder onderzoek zal meer duidelijkheid geven over de doodsoorzaak, identiteit en conditie van het dier.

De wolf is op 17 februari overgebracht naar Utrecht, waar het Dutch Wildlife Health Centre (DWHC) van Universiteit Utrecht sectie verricht en veterinair onderzoek doet. Wageningen Environmental Research (WEnR) verricht de dierecologische sectie. Hierbij wordt onder meer de leeftijd, maaginhoud en conditie in kaart gebracht. Uit DNA-onderzoek zal medio maart blijken om welke wolf het precies gaat. Dit alles is onderdeel van de afspraken in het Interprovinciaal Wolvenplan. Daarin staat hoe we omgaan met de wolf en hoe aanrijdingen met wolven worden afgehandeld.

Vorig artikelVastelaovend in Remunj
Volgend artikelSjoerd Roelofsen is de 70e Jeugdpreens van Weert