Meld je aan voor openingsweekend Weerter stadspark

WEERT – Vanaf begin 2021 wordt er in opdracht van de Gemeente Weert hard gewerkt in het Weerter stadspark. Het park wordt helemaal opnieuw ingericht. De voormalige voorburcht van kasteel de Nijenborgh gaat een nieuwe, centrale rol gaat vervullen. Op zondag 5 en maandag 6 juni vindt de feestelijke opening plaats.

Om na een intensieve periode van verbouwing het nieuwe stadspark op feestelijke wijze te openen, wordt een openingsweekend vol activiteiten georganiseerd voor álle Weertenaren op zondag 5 en maandag 6 juni 2022 (Pinksteren). Het evenement wordt georganiseerd door Stichting 1568 in samenwerking met de Gemeente Weert.

Het stadspark van Weert herbergt veel kenmerkende verhalen en karakteristieke elementen. Een groen hart dat in een gloednieuwe gedaante klaar is voor de toekomst, waarin het verhaal van de rijke historie van Weert wordt verteld. Maar ook een plek waar recreatief verblijf op een natuurlijke wijze samenkomt met cultuur, historie en klimaatadaptatie. Dit zijn de centrale thema’s van het openingsweekend.

Van en voor Weert

‘Centraal’ is het omvattende kenmerk van het stadspark. Centraal gelegen in de stad en het stadscentrum. Maar ook figuurlijk fungerend als ontmoetingsplek en belevingslocatie, centraal in het leven van de Weertenaar.

Centraal in het leven betekent dat de kernboodschap van het openingsweekend luidt van en voor de Weertenaar te zijn. Stichting 1568 streeft naar een programma met een zo hoog mogelijke participatiegraad, gedragen door de Weerter samenleving. Daarom roept de organisatie het Weerter verenigingsleven op om deel te nemen en samen de opening van het stadspark te vieren. Verenigingen op gebied van cultuur, historie en of klimaatadaptatie zijn van harte welkom zich aan te melden. Speel je in een harmonie, bouw je bij de scouting stoere bruggen of ben je enthousiast lid van een lokale fotoclub? Voor alle ideeën is ruimte!

Introductiebijeenkomst

Op woensdag 23 februari om 19:30 uur organiseert Stichting 1568 een introductiebijeenkomst in de Paterskerk, Biest 43 te Weert. Deze avond wordt dieper ingegaan op het conceptprogramma en bestaat er de mogelijkheid ideeën te delen en aan te melden voor deelname. Vooraf aanmelden voor het bijwonen van deze bijeenkomst is verplicht en kan via [email protected].

Vorig artikelBeheer van minigemalen in gemeente Weert geautomatiseerd
Volgend artikelBomenactie Weert groot succes