Bomenactie Weert groot succes

WEERT – De bomenactie, die half januari van start ging in de gemeente Weert, is een groot succes. In minder dan een maand zijn er 5000 vouchers aangevraagd, die korting geven op de aanschaf van een boom.

Nu het streefaantal is bereikt, is het niet meer mogelijk om vouchers aan te vragen. “We zijn blij met het succes van de bomenactie, in Weert komen er 5.000 bomen bij. Wacht vooral niet te lang met het planten van de boom in uw tuin. Deel uw groene aanwinst met ons en stuur een foto naar [email protected].”, aldus wethouder Henk van de Loo.

Bomen verdienen een plek in de tuin, omdat ze: zuurstof geven, CO2 opslaan, voor schaduw en verkoeling zorgen, onderdak bieden aan insecten en vogels en de bodem levendig houden.

Vouchers inleveren

Heb jij al vouchers ontvangen? Ga dan snel naar één van de deelnemende tuincentra en lever je vouchers voor 2 april 2022 in. Dat kan bij tuincentrum Neerkeshoof, Intratuin Weert en ’t Tunnelke in Weert. Zo help je daadwerkelijk mee om de opname van CO2 te vergroten, het regenwater langer vast te houden en de biodiversiteit in jouw eigen leefomgeving te vergroten.

Vorig artikelMeld je aan voor openingsweekend Weerter stadspark
Volgend artikelAlles kan weer open in 3 stappen