Het Kwadrant in Weert ontvangt vignet Gezonde School

WEERT – Het Kwadrant heeft maandag 14 februari het themacertificaat Relaties & Seksualiteit ontvangen in het kader van de ‘Gezonde School’. De school heeft als tweede VO school in de regio Limburg-Noord het themacertificaat Relaties & Seksualiteit behaald en mag zich nu voor drie jaar een Gezonde School noemen. Wethouder Henk van De Loo reikte het certificaat uit aan Iris van Gemert (Gezonde School coördinator).

Werken aan gezondheid op school draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. In Weert is Het Kwadrant de eerste school in het voortgezet onderwijs die zich een Gezonde School mag noemen.

Kwaliteitskeurmerk

Met de Gezonde School-aanpak werken scholen structureel aan een of meerdere gezondheidsthema’s zoals welbevinden, voeding en relaties & seksualiteit. Wethouder van De Loo: “Het is belangrijk dat scholen zorgen voor een veilige schoolomgeving én aandacht hebben voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van hun leerlingen.”

Mevrouw Jacobs, locatiedirecteur van Het Kwadrant, is blij met het behalen van het kwaliteitskeurmerk: ‘‘Het draagt bij aan ons streven naar een eigen identiteit voor iedere leerling en dat degene mag zijn wie die wil zijn. Dit zorgt voor een betere basis voor hun verdere ontwikkeling.”

Thema relaties & Seksualiteit

Aandacht voor relaties en seksualiteit is al vanaf jonge leeftijd belangrijk, zowel thuis als op school. Sommige leerlingen krijgen van hun ouders uitgebreide informatie over relaties en seksualiteit en anderen helemaal niet of onvoldoende. Hierdoor is het waardevol dat leerlingen op school leren over gezonde relaties en seksualiteit.

Vorig artikelEen vrij gezellige Boeren-vrijgezellen-morgen
Volgend artikelVanaf 2023 één ambulancedienst voor heel Limburg