Online bijeenkomst ‘Zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg’

WEERT – Op dinsdag 22 februari organiseert Punt Welzijn een online informatiebijeenkomst met het thema ‘Zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg’. Deze bijeenkomst is interessant voor mensen die zorgen voor iemand die blijvend intensieve zorg nodig heeft.

Deze informatieve avond wordt verzorgd door Marij Smedts, zij is onderzoeker van het CIZ (Centrum Indicatie Zorg) in onze regio en geeft tijdens deze bijeenkomst voorlichting over het CIZ en de Wlz. Heeft iemand blijvend intensieve zorg nodig? Dan onderzoekt het CIZ of iemand in aanmerking komt voor een Wlz indicatie.

Marij zal deze avond antwoord geven op vragen zoals:

  • Wanneer komt iemand in aanmerking voor zorg vanuit de Wlz?
  • Welke soorten zorg vallen onder de Wlz?
  • Hoe kun je hulp krijgen bij het vinden van zorg?
  • Hoe lang is een Wlz indicatie geldig?
  • Hoe zit het met de eigen bijdrage voor de Wlz?
  • Wat kun je doen om je voor te bereiden op het gesprek met het CIZ?

Wil jij online deelnemen? Meld je dan aan via de agenda op www.puntwelzijn.nl. Na aanmelding ontvang je een bevestiging en enkele dagen voor de bijeenkomst krijg je een link toegestuurd.

Deze bijeenkomst vindt online plaats op dinsdag 22 februari van 19:00 tot 20:00 uur en wordt georganiseerd in samenwerking met de Mantelzorg Steunpunten van Horst ad Maas, Venray, Leudal, Gennep, Bergen, Weert, Nederweert en Beesel. Bij vragen over deze bijeenkomst kun je contact opnemen met Punt Welzijn door een mail te sturen naar [email protected] of te bellen naar 0495-697900.

Vorig artikelHartpatiënten in regio Weert verzekerd van beste zorg
Volgend artikelDrakenbootfestival in Weert