Vogelwerkgroep plant vijftien bomen met jubilerend Limburgs Landschap in Nederweert-Eind

Foto: Het Limburgs Landschap, Jos Berends

NEDERWEERT-EIND – Op zaterdag 29 januari heeft de Vogelwerkgroep Nederweert 15 bomen geplant nabij de Visdijk bij Nederweert-Eind.

De vogelwerkgroep schonk de 15 bomen aan Het Limburgs Landschap ter gelegenheid van het 90-jarig jubileum van de stichting. Met deze gift wil de vogelwerkgroep de wederzijdse waardering benadrukken.

Vogelwerkgroep

De Vogelwerkgroep wilde als verjaardagscadeau graag een bomenlaan schenken aan Het Limburgs Landschap. Een aantal leden van de werkgroep plantte de acht lindes en zeven zoete kersen zelf aan ten noorden van het natuurgebied de Banen, samen met boswachters van Het Limburgs Landschap. De geplante bomen zijn 6-jarige bomen met al een behoorlijke afmeting van drie meter hoog, waardoor het laantje direct een mooie landschappelijke uitstraling krijgt. Door de aanplant is het kleinschalige landschap op en rond Sarsven en de Banen weer een beetje in ere hersteld.

Samenwerking

Jos Berends, districtsbeheerder bij Het Limburgs Landschap is blij met deze waardering voor de jarenlange samenwerking tussen Vogelwerkgroep Nederweert en Het Limburgs Landschap. “De vogelwerkgroep inventariseert al ruim 25 jaar de zeldzame en schaarse broedvogels in onze terreinen. Ze voorzien ons daarmee van belangrijke informatie die meeweegt in onze beheerplannen”. De Vogelwerkgroep zelf heeft deze informatie gebruikt in hun boek “Broedvogels van Nederweert”, waar ook Het Limburgs Landschap aan heeft bijgedragen.

Vorig artikelCycle for Charity goes Gravel op zaterdag 19 maart 2022
Volgend artikelMuntschatje van prins-bisschop Jan van Horne gevonden