Cycle for Charity goes Gravel op zaterdag 19 maart 2022

STRAMPROY – Op zaterdag 19 maart 2022 organiseert Cycle for Charity voor de eerste keer een gps-graveltocht. Voor elk niveau worden gevarieerde gravelroutes beschikbaar gesteld en kan iedereen genieten van een mooie tocht over onbekende paden.

De routes zullen voornamelijk over mooie en rustige Belgische gravelpaden, single-tracks, zandpaden en boerenwegen lopen. 

Afstanden

Er worden drie afstanden aangeboden: 40, 75 en 110 kilometer. Onderweg zullen voldoende goed uitgeruste pauzeplaatsen worden ingericht. Bij terugkomst in Nederland wordt je op de Belgisch-Nederlandse grens getrakteerd op een heerlijk speciaalbiertje. Daarna is het nog enkele kilometers tot de finish, waar je onthaald zult worden met een heerlijke hamburger van de barbecue. 

De tocht

Vertrek- en startpunt van de route is in Stramproy. De route wordt niet uitgepijld, maar je ontvangt de route vooraf in gpx-formaat. Tijdens de tocht dienen de normale verkeersregels in acht genomen te worden; er worden geen afzettingen of verkeersregelaars ingezet. Deelname is op eigen risico, iedereen wordt geacht zelf een fiets- en aansprakelijkheidsverzekering afgesloten te hebben (bijvoorbeeld via NTFU). 

Starttijden zijn als volgt

  • 110 km tussen 12:00 – 13:00 uur
  • 75 km tussen 13:00 –  14:00 uur
  • 40 km tussen 14:00 – 15:00 uur 

Aanmelden

Je kunt desgewenst in groepen fietsen. Iedere groep zorgt in principe zelf voor een GPS systeem (de route wordt ruim van tevoren doorgegeven), en draagt zelf de verantwoording voor de groepsleden en het bijeen blijven van de groep. Iedereen dient zich wel individueel aan te melden. Er wordt gezorgd voor een bezemwagen met wat klein materiaal en een EHBO-kist. 

Finish

Vanaf 16:00 uur worden de eerste finishers verwacht bij de Maroy-Bar in het centrum van Stramproy. Deelnemers kunnen hier gebruik maken van een welverdiende warme hap en kunnen onder het genot van een drankje samen de dag nog doornemen. 

Deelnemen?

Wil je ook deelnemen aan dit gezellige event, schrijf je dan nu in! Het inschrijfgeld bedraagt € 10,50 p.p. als je vooraf inschrijft, of € 12,- op de dag zelf. De prijs is inclusief de route in gpx-formaat, een speciaalbiertje onderweg en een hamburger van de bbq.

Inschrijven kan via: https://inschrijven.cycleforcharity.nl/gravel-event/

Vorig artikelExclusieve voorrang op de Wieërter 11, 2023?!
Volgend artikelVogelwerkgroep plant vijftien bomen met jubilerend Limburgs Landschap in Nederweert-Eind