13 duurzame woningen in nieuwbouwwijk Hoebenakker Nederweert

NEDERWEERT – Woensdag 26 januari plaatsten wethouder Peter Koolen, Jack Corten directeur Jongen Bouwpartners en Ger Verstegen manager Publieke Waarden Wonen Limburg symbolisch een wand- en vloerdeel voor de woningen op de locatie Hoebenakker.

Hiermee stonden de initiatiefnemers stil bij de bouw van de woningen in de nieuwbouwwijk Hoebenakker in Nederweert. Wonen Limburg bouwt er aan 13 gasloze conceptwoningen, opgebouwd uit duurzame materialen die hergebruikt kunnen worden.

Gevarieerde woonwijk

Een mix aan koop- en huurwoningen in diverse categorieën zorgt voor een gevarieerde woonwijk. “Met de ontwikkeling van deze nieuwe huizen bieden we een thuis aan een brede groep bewoners. De juiste ingrediënten voor de bewoners om er samen fijn en prettig te wonen,” vertelt Ger Verstegen van Wonen Limburg.   

Duurzaam concept

De corporatie bouwt er 6 sociale, levensloopbestendige huurwoningen, 4 middeldure huurwoningen en 3 starters-koopwoningen. De conceptwoningen zijn grotendeels al in de fabriek gemaakt. Hierdoor zit er veel snelheid in de bouw van de woningen en is er weinig bouwverkeer nodig. De verwachte opleverdatum van de woningen is rond de zomer van 2022. “We zijn blij dat we in Nederweert een bijdrage kunnen leveren in het woningaanbod. Dat we ondanks de wooncrisis kunnen voorzien in goede woningen waar mensen hun thuis vinden”, aldus Ger Verstegen.

Blijven investeren

Volgens wethouder Peter Koolen blijft de vraag naar woningen groot. “We zetten ook de komende jaren in op veel woningbouw in Nederweert. Ik ben blij dat in dit plan ruimte is voor starters en dat er na jaren ook weer wordt geïnvesteerd in sociale woningbouw.”

Inschrijvingen koopwoningen al gestart

De inschrijvingen voor de drie starters-koopwoningen zijn inmiddels al gestart. Tot en met 28 februari is er de mogelijkheid om hiervoor een inschrijving te plaatsen via het emailadres: [email protected].

Interesse in een huurwoning?

Meer informatie over de sociale huurwoningen is terug te vinden op www.wonenlimburg.nl (nieuwbouw). De middeldure woningen zijn terug te vinden via www.wonenlimburgaccent.nl (nieuwbouw). De daadwerkelijke inschrijvingen starten op een later moment. Voor vragen is het mogelijk om contact op te nemen met 088 385 059 98.

Vorig artikelRapier opgedoken uit voormalige tussengracht
Volgend artikelLaatste gelegenheid archeowandeling kasteel Nijenborgh