Nederweert krijgt een ruilwinkel

NEDERWEERT – In Nederweert is een aantal vrijwilligers bezig met het opzetten van een ruilwinkel. Het principe van de ruilwinkel is eenvoudig: je kunt er spullen/diensten halen waarbij je niet betaalt met euro’s maar met eigen spullen/diensten. Dit biedt ook mogelijkheden voor mensen met een smallere beurs.

De coördinatie van vraag en aanbod is in handen van de vrijwillig coördinatoren. Op dit moment worden alle voorbereidingen getroffen voor het opzetten van de ruilwinkel, in samenwerking met organisaties uit Nederweert en omgeving. 

Wethouder Carla Dieteren: “Met dit initiatief krijgen gebruikte artikelen een tweede kans. Het ruilen van artikelen en diensten zorgt bovendien voor nieuwe verbindingen tussen dorpsgenoten. Ik verwacht dat mensen elkaar nog meer gaan helpen en dat sociale netwerken groter worden”. 

Steuntje in de rug

De werkgroep, die bestaat uit vrijwilligers, ontving 24 januari symbolisch een “steuntje in de rug” uit handen van Paul Sebregts, directeur-bestuurder bij Woonik, en wethouder Carla Dieteren. De gemeente stelt een startsubsidie van € 3.000,- beschikbaar en Woonik biedt twee jaar lang kosteloos de grote werkplaats aan achter het kantoor in Budschop.  

Paul Sebregts: “We zijn verheugd dat we samen met de gemeente dit prachtige initiatief op weg mogen helpen en ik hoop dat veel inwoners er gebruik van zullen maken”. 

Ook een handje helpen?

Heeft u interesse om vrijwillig een handje te helpen? Dan bent u van harte welkom! Neem contact op met Judith Spijkerman: [email protected].

Vorig artikelCafé ‘t Swaentje in Weert overgenomen
Volgend artikelVoetbaldagen bij SV Laar