Alternatief open huis middelbare scholen in Weert

WEERT – Ga jij volgend jaar naar het voortgezet onderwijs? En weet je al wat je zoekt? Wil je Tweetalig Onderwijs volgen? Of ben je misschien wel nieuwsgierig naar het Technasium? Kom dan naar één van de scholen voor Voortgezet Onderwijs in Weert of Cranendonck. Het College Weert, de Philips van Horne, Het Kwadrant en het BRAVO! College Cranendonck hebben de handen ineen geslagen om een breed onderwijsaanbod nu en in de toekomst te garanderen. Van 17 t/m 20 januari, tussen 19:00 en 20:00 uur, kun je online een kijkje nemen.

Normaal gesproken nodigen de scholen alle leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders uit om een kijkje te komen nemen. Op deze manier leren ze het gebouw al een beetje kennen en maken de leerlingen al kennis met de leraren waarvan ze volgend jaar les gaan krijgen. Dat is dit jaar helaas allemaal anders. De coronamaatregelen maken het onmogelijk om op dit moment een Open Huis te organiseren.

Online voorlichting

Om deze leerlingen en hun ouders evengoed kennis te laten maken met de scholen van LVO Weert en goed te informeren over alle mogelijkheden, wordt er in januari een online voorlichting gegeven. Leerlingen kunnen dus gewoon binnen kijken vanaf hun eigen luie stoel! Hoe stoer is dat? Tijdens de uitzending horen ze alles wat ze over de scholen willen weten. Ze worden mee het gebouw in genomen en kunnen via de chat de meest prangende vragen voorleggen aan leerlingen en docenten.

Ben jij erbij?

Alle leerlingen van groep 7 en 8 zijn met hun ouders uitgenodigd om online kennis te komen maken. Dit kan van 19:00 tot 20:00 uur op de volgende momenten:

Het BRAVO! College gaat aan de slag met een belevingsroute. Leerlingen en ouders uit de regio Cranendonck ontvangen hierover meer informatie. Tevens is een team van docenten op woensdag 19 januari aanwezig voor het beantwoorden van vragen via de chat. De chat start om 19:00 uur.

Een eigen app!

De afgelopen maanden is er veel flexibiliteit van iedereen gevraagd. Scholen hebben met regelmaat  activiteiten moeten afzeggen of uitstellen. Om toekomstige leerlingen en ouders sneller op de hoogte te brengen van alle voorlichtingsactiviteiten zijn de scholen van LVO Weert aan de slag gegaan met de ontwikkeling van een eigen app! Zo ben je steeds op de hoogte van het laatste nieuws. De apps van de scholen zijn live! Download de ‘Open dag App’ in de App Store of Google Play Store en zoek de school van jouw keuze.

Vorig artikelTóch een podium voor heel Weert: (Munt)Theater vanne Vastelaovendj!
Volgend artikelMonitoring waterstanden Midden-Limburg