Tóch een podium voor heel Weert: (Munt)Theater vanne Vastelaovendj!

WEERT – Wie dacht dat het Vastelaovendj seizoen stilletjes voorbij zou gaan, heeft buiten het Munttheater gerekend! Hoewel het traditionele programma in het theater door de huidige covid-19 maatregelen niet door kan gaan, kijkt het Munttheater naar wat wél kan.

Zaterdag 5 februari a.s. verandert het dan ook eenmalig haar naam in het Plezeer Peliês, Theater vanne Vastelaovendj! Als opwarmertje voor de Wieërter Vastelaovendj organiseert het theater een digitale marathonuitzending, die via de website munttheater.nl te volgen is en die volledig in het teken staat van gekkigheid en plezier.

Gevarieerd programma voor jong en oud

Zaterdag 5 februari wordt via munttheater.nl een gratis Vastelaovendj stream uitgezonden, voor alle inwoners van Weert en omgeving. Vanuit het Plezeer Peliês wordt een mix van acts, zang, muziek, dans, buutte en (nostalgische) verhalen gepresenteerd. Dit aangevuld met workshops en een interactieve kwis waaraan men vanuit huis kan deelnemen. Gedurende de hele dag is er live muziek of draaien DJ’s vastelaovendj-hits, zodat men thuis een klein feestje kan bouwen.

Het Munttheater zoekt ook alle wijken van de stad op. Zo worden inwoners opgeroepen hun huis of straat te versieren, organiseren we een kleurplatenwedstrijd voor de basisscholen en gaan we op zoek naar het mooiste geschminkte gezicht van Weert.

Traditie

“Vastelaovendj is een traditie die we in ere moeten houden. Dit volksfeest verbroedert en dat is juist wat we nu nodig hebben. We bieden graag een (digitaal) podium aan de stad en gaan op zoek naar Weerter vastelaovendj-talent om dit samen met het Weerter publiek te delen. Ik hoop dat iedereen kijkt óf meedoet. Op die manier maken we onze stad samen weer een stuk vrolijker!” aldus Colinda Vergouwen, directeur van het Munttheater.

Aanmelden en meer informatie

Iedereen uit Weert en omgeving kan zich aanmelden voor dit ‘Theater vanne Vastelaovendj’. Wil je met je club, vrienden, vereniging of solo een Vastelaovendj-optreden of act verzorgen, meld je dan aan via www.munttheater.nl/aanmelden. Aanmelden kan tot en met 16 januari a.s. In de week van 17 januari a.s. ontvangt men bericht over een mogelijke deelname.

Op de website vind je de komende weken meer informatie over het volledige programma en de diverse activiteiten. Het Munttheater volgt uiteraard ook bij het opnemen en streamen van deze Vastelaovendj uitzending de geldende covid-19 maatregelen.

Vorig artikelMonique Princen – Stultiens uitgeroepen tot Weertenaar van het jaar
Volgend artikelAlternatief open huis middelbare scholen in Weert