Ridderkoning Aiden uit Weert strijdt om Kasteel Hoensbroek

Foto via: Make-A-Wish® Nederland

WEERT – Aiden is dol op de riddertijd. Het liefst zou hij koning zijn van de ridders. De 14-jarige Aiden uit Weert lijdt aan leukemie en heeft een zware tijd achter de rug. Daarom heeft het Limburgse team van Make-A-Wish Nederland zijn allerliefste wens in vervulling gebracht. Deze interventie heeft als doel hem kracht te geven voor de toekomst. Aiden heeft, samen met het gezin en zijn beste vrienden, intens genoten van zijn ridderavontuur.

Kasteel Hoensbroek was afgelopen zondag het strijdtoneel van heuse ridders. Aanleiding was de terugkomst van ‘koning Aiden’ op het kasteel. Samen met zijn ridders, zijn broers en beste vrienden, moest hij de heersende ridder Schützenbrau verslaan. In de middag mocht hij meedoen in een roofvogelshow en later in een duel tussen ridders te paard. Uiteindelijk bleek wie het kasteel echt waardig was, koning Aiden natuurlijk! “Dit is echt gaaf!”, aldus Aiden. Hij genoot er duidelijk van om een hele dag koning van de ridders te zijn. Hij beleefde het spektakel samen met zijn drie beste vrienden en zijn familie. Zij waren net zo onder de indruk als hij. “Zo mooi om mijn broer zo te zien”, zei zijn oudste broer.

Make-A-Wish Nederland

Elke dag horen gemiddeld vier families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Make-A-Wish Nederland wil al deze jonge patiënten tussen 3 en 18 jaar positieve energie meegeven. Een ervaring die ze sterker maakt. En vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst. Dat doet deze stichting door samen hun allerliefste wens te laten uitkomen. Het leven van een ziek kind mag niet gaan over ziek zijn alleen!

Vorig artikelPilot ‘Van jeugdbrandweer naar manschap’!
Volgend artikelPolitie en MediPsy kiezen voor Horne Kwartier