Weertse Ellen Smolenaars is dé TopDocent van 2021

WEERT – Voor het derde jaar op rij hebben de studenten van Gilde Opleidingen een TopDocent gekozen.

Studenten van alle locaties en vakscholen stemmen in deze verkiezing op hun favoriete docent of instructeur. Vandaag hebben ze Ellen Smolenaars flink verrast met haar nieuwe titel. De winnares werkt én woont in Weert.

Door haar studenten werd ze overspoeld met lovende woorden: “Ellen biedt altijd een luisterend oor en helpt je wanneer dit nodig is. Ze geeft leuke, gezellige en goede lessen. Ze deelt veel eigen ervaringen waardoor het makkelijker is om deze informatie te onthouden. Ook bedenkt ze leuke activiteiten zodat de les interessant blijft. Ze ziet altijd wat je nodig hebt en zal altijd oplossingen zoeken voor haar studenten.”

Toen Ellen het volledig versierde leslokaal binnenkwam, was de verbazing op haar gezicht te zien. Ze had totaal niet verwacht dat ze de verkiezing voor TopDocent 2021 van Gilde Opleidingen zou winnen. Ellen: “Ik ben zó verrast dat mijn hartslag nog steeds op 120 zit. Maar het is echt een eer om uitgekozen te worden. Ik ga hier zeker van genieten!”

Ellen werkt twee jaar bij Gilde Sociale Studies in Weert, Drakesteyn. Daarnaast ondersteunt ze ook een aantal andere vakscholen. Dit tekent haar veelzijdigheid en gedrevenheid als docent. De studenten hebben haar genomineerd in de categorie ‘Persoonlijk & Betrokken’. Een van de vier thema’s die Gilde Opleidingen centraal stelt in het onderwijs.

Ellens studenten, de studentenraad, haar collega’s en de bestuursvoorzitter van Gilde Opleidingen waren bij de uitreiking aanwezig; uiteraard volledig coronaproof. Maud van den Beuken, TopDocent 2020, droeg het stokje aan Ellen over. “Het is een fantastisch gevoel om TopDocent te worden. Om de waardering van studenten op die manier te krijgen, raakt je gewoon. Ellen, je mag enorm trots zijn op deze prestatie. Van harte gefeliciteerd! Geniet ervan en vier het samen met je studenten” aldus Maud. Daarnaast ontving Ellen nog veel meer felicitaties, een mooi boeket bloemen en een gouden Gilde speldje.

Ook Thomas Frohn, de teammanager van Ellen, is apetrots dat een van zijn teamleden deze titel wint. “Iedereen uit mijn team is een topper, maar Ellen is heel authentiek in haar contacten met studenten en daarnaast beschikt ze over een heel gezonde dosis humor en relativeringsvermogen. Ellen kan nu beginnen met nagenieten van haar overwinning.

Vorig artikelGamma Weert Oliebollenloop op vrijdag 31 december 2021
Volgend artikelWeert is bijna 11 gemeentelijke monumenten en 1 gemeentelijk stadsgezicht rijker