Stef Strous waar­ne­mend bur­ge­mees­ter van Maas­gouw

Foto via Gemeente Maasgouw

MAASGOUW – Gouverneur Remkes heeft op dinsdagavond 23 november, na eerder overleg met de fractievoorzitters in de gemeenteraad van Maasgouw, burgemeester Stef Strous met ingang van 8 februari 2022 aangesteld als waarnemend burgemeester van Maasgouw tot aan de komst van een nieuwe Kroonbenoemde burgemeester van Maasgouw, naar verwachting tegen de zomer van 2023.

De tweede ambtstermijn van burgemeester Strous in Maasgouw loopt af op 8 februari 2022. De heer Strous heeft inmiddels met ingang van die datum zijn ontslag bij de Kroon ingediend.

De fractievoorzitters in de gemeenteraad van Maasgouw hebben hem verzocht de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 en aansluitende coalitie- en collegevorming te begeleiden en aansluitend de nieuwe gemeenteraad en het nieuwe college in te werken.

Gouverneur Remkes verwacht dat met het aanstellen van de heer Strous als waarnemend burgemeester het goed functioneren van het openbaar bestuur in Maasgouw zal worden gecontinueerd.

Carrière

De heer Strous is sinds 2010 burgemeester in de gemeente Maasgouw en was daarvoor enkele jaren wethouder in de gemeente Weert. Hiervoor bekleedde hij diverse functies binnen het beroepsonderwijs.

Minister

De Gouverneur heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vooraf geïnformeerd over de aanstelling van de heer Strous tot waarnemend burgemeester van Maasgouw.

Verslag

De heer Strous zal regelmatig verslag uitbrengen aan de Gouverneur.

Vorig artikelArcheologische wandelingen kasteel Nijenborgh in Weert
Volgend artikelStoffelijk overschot aangetroffen in Weert