Archeologische wandelingen kasteel Nijenborgh in Weert

WEERT – De Stadsgidsen organiseren, als vervolg op de succesvolle zomerwandelingen, met ingang van woensdag 1 december, een zestal extra ‘archeowandelingen’ op het terrein van de voorhof van het kasteel Nijenborgh op de Biest.

De gemeenteraad van Weert heeft onlangs geld vrijgemaakt om de ‘schatkamer’ van het kasteel verder te onderzoeken. Met de ‘archeologische schatkamer’ wordt dit keer de tussengracht bedoeld en dan vooral ‘dat deel rond de vroegere verbindingsbrug tussen de voorhof en het hoofdkasteel van de Van Hornes’.

Archeologen verwachten dat deze opgravingscampagne nieuwe informatie zal verschaffen over de Nijenborgh en haar bewoners. De stadsgidsen zullen uitgebreid ingaan op de turbulente geschiedenis van de Nijenborgh en de graven Van Horne. Ook zullen de deelnemers aan de wandeling getuige zijn van de opgravingen op de voorhof en wellicht getuige van een spectaculaire vondst…(?)

Er wordt een container geplaatst met uitzicht op de -in gang zijnde- opgravingen.

De data

  • woensdag 1 december
  • vrijdag 3 december
  • woensdag 8 december
  • vrijdag 10 december
  • woensdag 15 december
  • vrijdag 17 december
  • De wandeling start op de Oelemarkt
  • Tijd: 14.00 – 15.30 uur
  • Kosten: 3 euro p.p.

Aanmelden

In verband met de te verwachten grote belangstelling én de actuele coronamaatregelen, dient men zich aan te melden via: [email protected]. In de mail moet duidelijk datum en aantal deelnemers vermeld staan.

Belangrijk: Er kunnen maximaal 20 personen per wandeling mee. De wandeling gaat niet door bij minder dan 5 aanmeldingen. In dat geval krijgt men een mail met de mogelijkheid een andere dag mee te lopen.

Vorig artikelRotary Weert Land van Horne steunt carnaval in het Weerterland
Volgend artikelStef Strous waar­ne­mend bur­ge­mees­ter van Maas­gouw