Dag van de Mantelzorg in Weerterland was een succes

NEDERWEERT / WEERT – Afgelopen week was het de landelijke Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop er in het hele land mensen verrast werden die langdurig voor een naaste zorgen.

In de gemeente Weert en Nederweert zijn mantelzorgers door Punt Welzijn in het zonnetje gezet. Mantelzorgers konden zichzelf aanmelden of aangemeld worden door mensen uit hun omgeving voor een leuke attentie. Op deze manier konden mensen uit de omgeving hun waardering uitspreken.

Maar liefst 622 mensen zijn aan huis verrast met de attentie, in de vorm van een plantje, door 50 enthousiaste vrijwillige bezorgers.

Jonge mantelzorgers

Ook kinderen en jongeren kunnen te maken krijgen met zorgen binnen hun gezin of in hun directe omgeving. Speciaal voor hen ontwikkelden we een goodiebag vol met lekkernijen, een bioscoopbon, kortingen en leuke gadgets. Hiermee werden 79 jongeren verrast.

Naast het waarderen van mantelzorgers, kun je bij Punt Welzijn ook terecht voor gratis ondersteuning, informatie of gewoon een luisterend oor. Zorgen voor een ander brengt namelijk mooie momenten met zich mee, maar kan ook zwaar zijn. Je hoeft er niet alleen voor te staan. Neem contact met ons op via [email protected] of bel 0495-697900.

Vorig artikelKijkje achter de staldeuren bij kalkoenhouderij Van Meijl in Weert
Volgend artikelCreatieve workshops voor kinderen in de Kerstvakantie