Huurders denken mee met toekomstplan Wonen Limburg

MIDDEN-LIMBURG – Woningcorporatie Wonen Limburg maakt iedere vier jaar een toekomstplan. Het plan voor de jaren 2022-2026 is momenteel in de maak. Het concept is inmiddels gereed, maar wordt niet definitief gemaakt voordat alle huurders van Wonen Limburg de mogelijkheid hebben gekregen mee te lezen. Én hun reactie te geven.

Bestuurder van Wonen Limburg, Ger Peeters: “Uiteraard heeft de Huurdersraad, de officiële vertegenwoordiging van de huurders van Wonen Limburg, altijd een formele stem in dit soort belangrijke mijlpalen. Maar we zouden het geweldig vinden als meer huurders die geïnteresseerd zijn in het wonen in de toekomst, van zich laten horen. Daarom sturen we al onze huurders, via ons bewonersblad, een uitnodiging om mee te lezen. Gewoon voor wie het interessant vindt.”

Mensen blijven prioriteit

De afgelopen tijd werkte Peeters met zijn organisatie aan de aangepaste strategische koers. “Het is echt geen radicaal andere koers”, legt de bestuurder uit. “Mensen blijven onze prioriteit, stenen blijven de business waarop we draaien. Toch leggen we wel duidelijk andere accenten. Het belangrijkste is dat we steeds meer integraal gaan werken. Doen we in een wijk of buurt een fysieke ingreep, dan bemoeien we ons ook met de sociale consequenties. Van aandacht voor de individuele woning bewegen we ons dus naar aandacht voor de leefbaarheid van buurt en dorp.”

We hebben elkaar nodig

Peeters: “Ook blijven we hameren op samenwerking, bijvoorbeeld tussen wonen en zorg. Iedereen is er inmiddels wel van doordrongen dat geen enkele instantie maatschappelijke vraagstukken in zijn eentje kan oplossen. Gemeenten, zorg, maatschappelijke organisaties, collega-corporaties en bovenal natuurlijk de bewoners zelf; we hebben elkaar gewoon keihard nodig als we een buurt of dorp duurzaam willen verbeteren.”

Reacties zijn welkom

“We begrijpen dat zo’n toekomstplan niet de meest makkelijke kost is om te lezen”, vervolgt Peeters. “Toch zijn we ervan overtuigd dat er huurders zijn die hier graag even voor gaan zitten. Dat waarderen we enorm. Nadat we alle reacties bekeken hebben van de huurders, Huurdersraad, onze medewerkers en Raad van Commissarissen gaan we met het eindproduct aan de slag.”

Huurders van Wonen Limburg kunnen officieel tot 29 november reageren op het toekomstplan. Peeters: “Reacties die later binnenkomen kunnen we niet meer meenemen in het eindresultaat, maar voor onszelf hebben we er nog steeds veel aan. Dus ook latere reacties blijven welkom.”

Vorig artikelJubileumconcert en cd-presentatie Primavera Amorosa in de Paterskerk Weert
Volgend artikel‘Vanaf de velden’ – documentaire over vier boerenfamilies