Stichting de Verbinderij stopt met verhuur op locatie Molenveldstraat Weert

WEERT – Per 1 mei 2022 zal Stichting de Verbinderij het bedrijfsverzamelgebouw voor ondernemers in de dienstensector aan de Molenveldstraat 90 sluiten. Sinds 2016 werden daar op de bovenste verdieping van Drukkerij Roto Smeets bedrijfsruimtes verhuurd aan startende ondernemers.

Sinds het faillissement van Roto Smeets in 2019 is het steeds moeilijker geworden dezelfde kwaliteit van onderhoud en beheer te blijven bieden waar eerder in samenwerking met Roto Smeets in voorzien werd.

Stijging energielasten

Met de huidige stijging van energielasten, is het niet meer mogelijk tegen betaalbare prijzen goede kantoorruimte te bieden. Daarom is besloten de huur van de verdieping op te zeggen. Sommige ondernemers binnen De Verbinderij hebben al elders onderdak gevonden, maar anderen zijn nog op zoek. 

Keur aan bedrijven

De afgelopen 6 jaar hebben allerlei soorten bedrijven een plekje gehad in De Verbinderij, van kunstenaar tot ICT bedrijf, van schoonheidsspecialist tot dansschool. Alle ondernemers hebben een prachtige ruimte weten te creëren op de oude directieverdieping aan de Molenveldstraat.

Veel tijd en moeite

Voorzitter van Stichting de Verbinderij, Lennart Stultiens, zegt over de sluiting: “Het valt in Weert niet mee om als startende ondernemer een betaalbare, goede werkruimte te vinden. Vanuit dat gemis is onze stichting opgericht en juist die genoemde groep willen wij kansen bieden om te groeien binnen een stimulerende omgeving. Wij kunnen als stichting onze doelstelling op de locatie Molenveldstraat 90 echter niet meer tot uitvoering brengen. Dat heeft mede te maken met de energieprijzen die door het dak schieten. Het is erg jammer, omdat er veel tijd en moeite heeft gezeten in het verbeteren van het gebouw en het vormen van een goed netwerk van en rond de startende ondernemers.”

Perron C

De andere vestiging van Stichting de Verbinderij voor ondernemers in het creatieve veld, genaamd Perron C, zal wel blijven bestaan binnen Cwartier. De stichting wil zich de komende tijd bezinnen op mogelijkheden om naast Perron C haar doelstellingen in Weert op een andere manier verder gestalte te geven. 

Vorig artikelEmile Roemer nieuwe gouverneur van Limburg
Volgend artikelNoodgedwongen opnamestop coronapatiënten