OldStars tafeltennis van start in Weert

Foto via Megacles

WEERT – Op dinsdag 26 oktober kunnen ouderen bij tafeltennisvereniging Megacles uit Weert gratis kennismaken met OldStars tafeltennis. De clinic staat onder leiding van voormalig tafeltenniskampioen Bettine Vriesekoop en is voor oud-tafeltennissers die blessuregevoelig zijn of minder hard lopen maar ook voor geïnteresseerden met weinig of geen tafeltenniservaring.

OldStars tafeltennis is een initiatief van het Ouderenfonds in samenwerking met de Nederlandse Tafeltennisbond. Het spel tafeltennis zelf behoeft weinig aanpassing: het is een laagdrempelige sport, die zonder aanpassing tot op latere leeftijd kan worden beoefend.

Aanmelden voor de kick-off op 26 oktober kan via Richard Clement op 06 – 10 76 82 96 of via [email protected].

OldStars tafeltennis bij tafeltennisvereniging Megacles
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich met OldStars tafeltennis in voor de verbetering van de vitaliteit van ouderen en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Oldstars tafeltennis behelst echter meer dan alleen ‘een potje pingpongen’.

Er wordt naast het tafeltennis ook diverse beweegvormen aangeboden en er is ruimte voor het sociale aspect met een kopje koffie en gezellig gesprek. In de visie van OldStars is tafeltennis niet het doel, maar een middel om actief en sociaal bezig te zijn. Tafeltennisvereniging Megacles start op 26 oktober met de eerste groep tafeltennissers die daarna wekelijks bij elkaar komen.

TTV Megacles hoopt door deze clinic te organiseren, de aandacht te trekken van de 55 plus groep voor het tafeltennissen. Het gaat niet alleen om het tafeltennissen. Gezelligheid en op een sportieve manier met elkaar omgaan slaat de spijker op zijn kop.

Het programma voor de kick-off op 26 oktober
14.00 – Inloop met koffie/thee en vlaai
14.15 – Opening
14.30 – Presentatie Bettine Vriesekoop
15.00 – Training
16.00 – Afsluiting met een hapje en drankje

OldStars voor alle ouderen
OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving.

Na OldStars walking football lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 14 nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals onder andere OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby.

Vorig artikelWeert Respecteert 2021 in november
Volgend artikelAflevering 1 Rog Tillevies: “Laeve de Vorst, Vivat oeës Wieërt”