Samenwerking huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde

WEERT – De samenwerking tussen de huisartsen van Meditta en specialisten ouderengeneeskunde van zorginstelling Stichting Land van Horne is donderdag 7 oktober 2021 formeel bekrachtigd in een samenwerkingsovereenkomst. De partijen werken al jarenlang samen, maar de positieve en groeiende samenwerking is nu op papier gezet. Meditta heeft in de afgelopen tijd met meer zorginstelling in Midden-Limburg samenwerkingsafspraken gemaakt.

André Meulendijks, manager van de specialisten ouderengeneeskunde van Land van Horne, en Erik Dekker, medisch bestuurder van Meditta, hebben op donderdag 7 oktober de samenwerking in een overeenkomst vastgelegd. André Meulendijks: “Deze formalisering biedt kansen om de samenwerking met huisartsen in de regio verder uit te breiden, waarbij we het gezamenlijke doel hebben dat kwetsbare mensen op een prettige manier thuis kunnen blijven wonen zolang dit mogelijk en wenselijk is.”

De specialist ouderengeneeskunde behandelt en begeleidt cliënten met een complexe zorgproblematiek, waarbij de kwaliteit van leven én zelfredzaamheid en autonomie het uitgangspunt zijn. De specialist ouderengeneeskunde werkt in een team met professionals met ieder hun eigen specialisme en is daarnaast de hoofdbehandelaar van cliënten in een zorgcentrum. Bij thuiswonende mensen met een complexe zorgvraag kan de specialist ouderengeneeskunde als medebehandelaar of als consulent optreden voor de huisarts.

Meditta

Huisartsenkoepel Meditta ondersteunt huisartsen op facilitair en organisatorisch gebied, maar ook medisch inhoudelijk. Met het bundelen van krachten en kennis wil Meditta de kwaliteit van de eerstelijnsgezondheidszorg waarborgen en verbeteren.

Land van Horne

Stichting Land van Horne is een organisatie voor verzorging, verpleging en thuiszorg. Met ruim 2.600 medewerkers en 1.200 vrijwilligers biedt de stichting (thuis)zorg en aanvullende diensten aan cliënten in de gemeenten Weert, Nederweert, Leudal, Cranendonck en Someren.