Bakkerij Broekmans bekroond tot hofleverancier

PANNINGEN – Bakkerij Broekmans is op zaterdag 2 oktober tijdens hun jubileumfeest door Burgemeester Wilma Delissen van de gemeente Peel en Maas bekroond tot Hofleverancier. De feestavond vond plaats ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum van Bakkerij Broekmans. Daarnaast werd ook het 10-jarig bestaan van ‘De Bekkereij’ aan de Maasbreeseweg gevierd.

Het predicaat Hofleverancier is een mooie bekroning voor de ambachtelijke en innovatieve bakkerij, die inmiddels 20 vestigingen runt in Zuidoost Nederland. Bakkerij Broekmans behoort met deze terechte erkenning tot de ruim 600 unieke Nederlandse ondernemingen die hetzelfde predicaat mogen dragen. Het familiebedrijf heeft sinds de start in 1871, de waarden ambacht, innovatie en samenwerking hoog in het vaandel staan en is daarom ook zeer trots op deze bijzondere onderscheiding. Vier generaties Broekmans hebben de afgelopen anderhalve eeuw vele klanten laten genieten van hun ambacht en passie. De vijfde generatie staat in de startblokken en heeft in het afgelopen jaar 150 jaar Broekmans historie gebundeld in een prachtig jubileumboek. De eerste exemplaren zijn tijdens de feestavond op 2 oktober uitgereikt aan oud-werknemers.

Open dag en jubileumactiviteiten
Het 150-jarig jubileum wordt door Bakkerij Broekmans nog een jaar lang op diverse manieren gevierd met relaties en klanten. Op zondag 10 oktober wordt als eerste activiteit een open dag georganiseerd bij ‘De Bekkereij’ in Panningen. Vanaf 11.00 uur kunnen klanten en geïnteresseerden de bakkerij bezichtigen, demo’s van bakkers en leveranciers bijwonen en proeven van diverse ambachtelijke producten.

Na de open dag worden gedurende het feestjaar diverse acties georganiseerd voor klanten. Denk daarbij aan kleurwedstrijden voor de kinderen, maar ook een grote cakewedstrijd voor de echte hobby bakkers met aandacht voor het prachtige bakkersvak. Bakken is populair en daar draagt bakkerij Broekmans graag haar steentje aan bij. Daarnaast worden in het jubileumjaar nog diverse unieke producten geïntroduceerd door de innovatieve bakkerij, zoals een jubileumvlaai en jubileumbroodjes. Voor Hofleverancier Bakkerij Broekmans en haar klanten ligt een feestelijk jaar in het verschiet.

Vorig artikelPresentatie fotoboek ‘Weert buiten de singels… zoals het was, zoals het is…’
Volgend artikelBospop bedankt coronastrijders met vrijkaarten voor FestiFallz