Zegening van huisdieren bij de Paterskerk in Weert

WEERT – Dierenliefhebbers kunnen zondag 3 oktober hun huisdier laten zegenen door minderbroeder franciscaan Gerard Heesterbeek. Deze huisdierenzegening is om 12.00 uur en vindt plaats op het grasveld bij het beeld van Sint Franciscus naast de Paterskerk.

Dierendag wordt gevierd op de sterfdag van de Heilige Franciscus van Assisi. Sint Franciscus had een diep respect voor het leven. In de natuur zag hij de liefde van God onze Schepper. Van hem wordt verteld dat hij praatte met de dieren. Franciscus schreef het Zonnelied. Het Zonnelied bezingt de schepping in termen van broeder en zuster. Opmerkelijk is dat hij in het loflied niet alleen de mooie aspecten van de schepping weergeeft, maar ook ziekte en zelfs dood een plaats in het leven van de christen weet te geven.

De dierenzegening is een mooie gelegenheid om jouw huisdier te bedanken voor zijn of haar trouw en gezelschap en te vragen om een goede gezondheid.

Vorig artikelStadsgidsen organiseren open wandeling ‘Weert Wordt Wakker’
Volgend artikelWeerterlandprijs bezoekt Medicura en Metaalcenter Driessen