Stadsgidsen organiseren open wandeling ‘Weert Wordt Wakker’

Limco

WEERT – De Weerter stadsgidsen organiseren op zondag 10 oktober de open wandeling ‘Weert Wordt Wakker’. Vorig jaar kon deze nieuwste wandeling van de stadgidsen over de opkomst van Weert als industriestad vanwege de coronamaatregelen geen doorgang vinden.

Deze thema-wandeling wordt, net als bij de Van Horne Wandeling uit 2018, ingeleid door een informatief filmpje over de industriële ontwikkeling van Weert door de jaren heen. De wandeling begint bij Antje van de Statie om 14.00 uur, direct na vertoning van het filmpje.

Over de film

Na de Gouden Eeuw van Weert (1430-1530) raakt de van Hornestad in verval. Eeuwenlang staat Weert stil zowel economisch als qua bevolkingsgroei. Pas in de loop van de 19de eeuw ontwaakt Weert uit deze diepe winterslaap. Vooral na 1920 komt de ontwikkeling van Weert in een stroomversnelling. De stad wordt door de aanleg van de Zuid- Willemsvaart(1826) maar vooral de spoorverbinding met Eindhoven(1913) uit zijn eeuwenlange isolement gehaald. Weert vindt eindelijk aansluiting  bij de rest van Nederland. En dat heeft grote gevolgen voor de ontwikkeling van de stad.

Het script van de film is geschreven door stadsgids Harrie Mennen en geproduceerd  door Math Ramakers, bekend o.a. van de dvd’s ‘Weert Zoals Het Was’ en het nieuwe boek ‘Weert buiten de Singels’

Aanmelden

Vanwege de landelijke coronaregels dienen belangstellenden zich wél aan te melden via: [email protected].  Het maximale aantal wandelaars is: 20

  • De wandeling duurt, inclusief de film,  ca. 2 uur.
  • De kosten bedragen € 5,- p.p. , inclusief een drankje.
  • De start is om 14.00 uur in Brasserie-Hotel Antje van de Statie, Stationsplein.
Vorig artikelWeerter binnenstad trakteert op live muziek
Volgend artikelZegening van huisdieren bij de Paterskerk in Weert