Limburgse première ‘Rocky Horror Show’ bij Munttheater in Weert

Fotograaf: Roy Beusker

WEERT – Nu de zalen weer helemaal gevuld mogen worden kijkt het Munttheater nog meer uit naar de feestelijke Limburgse première van de wereldberoemde Richard O’Brien’s Rocky Horror Show. Een avond waarop eindelijk alles weer mag.  Dé kleurrijke cultmusical vol onweerstaanbare rockmuziek die na de landelijke première in ITA/Stadsschouwburg te Amsterdam van álle kranten 4 sterren kreeg!

Tijdens deze Limburgse Première genieten bezoekers van een feestelijke ontvangst, krijgen ze een goodybag met attributen voor de perfecte totaalbeleving en tot slot uiteraard de bijbehorende bubbels. De hoofdrol is voor Sven Ratzke; een unieke artiest en personality, bejubeld om zijn eigen programma’s zoals ‘Homme Fatale’ en ‘Where are we now’ (met muziek van David Bowie). Producties die ook internationaal zeer succesvol waren. Naast Sven Ratzke schitteren ook musical-vedette Ellen Pieters en de jonge talenten Esmée Dekker en Samir Hassan. En niet te vergeten de Limburgse Raymond Kurvers uit Heerlen die in zijn geweldige rol van enge butler Riff Raff de lachers op zijn hand heeft.

In deze waanzinnige cultmusical raakt het pas verloofde stel Brad en Janet verzeild in de wereld van de bizarre dokter Frank-N-Furter, zijn gespierde blonde supercreatie Rocky, zijn dienaar Riff-Raff en diens zuster Magenta. De stormachtige avond ontaardt in een regelrechte libidotest waarbij de seksuele escapades van Frank-N-Furter, Brad, Janet en Rocky vele grenzen doen vervagen. ‘Don’t dream it, be it’.

De Rocky Horror Show was de eerste musical uit de jaren zestig die toen al stond voor diversiteit en het aandurfde vrije seksualiteit uit te beelden. Onverwacht relevant, want vele verworvenheden qua ‘vrijheid’ uit de laatste decennia van de vorige eeuw staan onder druk. Een zekere vertrutting dient zich aan en ieder woord wordt gewogen. Deze show is een parodie op de klassieke B-science fiction- en horrorgenres en kent een lange traditie van interactie met het publiek, zoals met de wereldvermaarde cult-hit ‘The Time Warp’. Een show waarbij iedereen mee mag doen en alles weer een keer mag!

Meer informatie: https://www.munttheater.nl/agenda/derockyhorrorshow/

Promotievideo: https://youtu.be/-O82yegqOcA

Vorig artikelWooncarrière; informatieavond over de kansen voor starters
Volgend artikelCertificaat ‘dementievriendelijke gemeente’ voor Weert