Precariobelasting voor Weerter ondernemers in 2021 lager

Foto via De Plus van Weert

WEERT – Elk jaar wordt in de gemeente Weert bij 134 winkeliers precariobelasting in rekening gebracht in verband met het plaatsen van terrassen en zogenaamde vaste uitstallingen (vooral reclameborden) op of boven gemeentegrond.

Omdat de winkels vanwege het coronavirus pas op 28 april 2021 weer zijn opengegaan, heeft het college besloten om de precariobelasting belastingjaar 2021 voor uitstallingen over de maanden januari 2021 tot en met april 2021 niet in rekening te brengen.

Wethouder Wendy van Eijk: ‘De winkeliers in onze gemeente hebben, net zoals de rest van hun collega’s in Nederland, geen fijne start gehad in 2021. Ondanks dat het om slechts kleine bedragen gaat, willen we de precariobelasting tot en met april 2021 niet in rekening brengen. Daardoor betalen ondernemers dit jaar € 3.524,- minder. Dat is slechts een druppel op een gloeiende plaat, maar op deze manier ondersteunen we als gemeente daar waar we kunnen. De consumenten zijn zelf het beste in staat de lokale ondernemers te steunen. Online bestellen bij grote landelijke webshops is misschien soms gemakkelijk, maar lokaal kopen is altijd beter’.

Vorig artikelArcheologen hebben zijmuur en brug kasteel blootgelegd
Volgend artikelOogcafé Weert in teken van watersport