Archeologen hebben zijmuur en brug kasteel blootgelegd

Overzicht zijmuur tussengracht

WEERT – Vandaag en morgen zijn de archeologen de laatste dagen werkzaam op de voorburcht van kasteel Nijenborgh aan de Biest in Weert. Vandaag werd de zijmuur van het kasteel blootgelegd. Vermoedelijk werden ook de fundering van de tussenbrug gevonden.

De blootgelegde fundamenten van de voorburcht bij het kasteel Nijenborgh in Weert worden vanaf woensdag weer bedekt met zand. Onder bezoekers, stadsgidsen en historische verenigingen heerst teleurstelling, dat dit vlak voor Open Monumentendag gebeurt. Zo meldt dagblad De Limburger. De opgravingen werden in de afgelopen weken door meer dan 1.000 bezoekers bezocht.

Vorig artikelGeslaagde 39ste editie Limburg Festival
Volgend artikelPrecariobelasting voor Weerter ondernemers in 2021 lager