Informatieavonden over Kansrijk onderwijs in Weert

Onderwijs dat jouw kind volgt in plaats van andersom, waarbij je kind mag leren op zijn of haar eigen manier en in zijn of haar eigen tempo – dat vind je bij Kindcentrum Kansrijk. In de toekomst dan, want op dit moment staat Kindcentrum Kansrijk nog in de zeer toepasselijke kinderschoenen. Met slechts een paar muisklikken kun jij echter een bijdrage leveren aan de realisatie van deze algemeen bijzondere onderwijsvorm in Weert. Hoe en waarom, dat leggen de initiatiefnemers je graag uit tijdens een van de informatieavonden die zij binnenkort organiseren!

Kindcentrum Kansrijk

Kindcentrum Kansrijk is een compleet nieuw onderwijsconcept waarbij leerlingen van 0 tot 13 jaar worden ingedeeld in leerrijken van 3 jaar, die zij in- en uitstromen wanneer zij daar zelf aan toe zijn. Uiteraard worden ze daarbij begeleid door mentoren, die hen ondersteunen en bijsturen waar nodig. Zo krijgt ieder kind de kans om op zijn of haar eigen manier te leren, in een diverse groep leeftijdsgenoten waar zij eveneens ontzettend veel van oppikken. Centraal hierbij staan niet alleen de reguliere vaardigheden waarover kinderen aan het eind van hun basisschoolperiode dienen te beschikken, maar ook aandacht voor de natuur en 21-eeuwse vaardigheden zoals innovatief denken en creativiteit.

Vanzelfsprekend valt er nog veel meer te vertellen over deze unieke school, die in september 2023 haar deuren wil openen in Weert. Dat doen de initiatiefnemers dan ook maar al te graag tijdens de informatieavonden die zij in augustus en september van dit jaar organiseren! Om Kindcentrum Kansrijk een kans te geven hebben zij jouw hulp namelijk nodig. Het Ministerie van Onderwijs vraagt om minimaal 200 handtekeningen van ouders van 2- tot 4-jarigen die door middel van deze handtekening aangeven belangstelling te hebben in dit nieuwe onderwijsconcept. Niet meer en niet minder!

Heb jij al getekend?

Inschrijven is heel eenvoudig en zo gepiept. Door via deze link je handtekening te zetten laat je zien dat je nieuwsgierig bent naar wat Kindcentrum Kansrijk voor jouw kind en zijn of haar leeftijdsgenootjes uit de regio kan betekenen. Je logt in met je DigiD, vult de gegevens van je zoon of dochter in en bevestigt je belangstelling. Vanzelfsprekend is dit geheel vrijblijvend! Je geeft met deze inschrijving alleen aan dat je Kindcentrum Kansrijk een kans wilt geven.

Wie weet heb je echter nog vragen of wil je graag meer informatie voordat je je handtekening zet. Daarvoor kun je natuurlijk altijd terecht op kindcentrum-kansrijk.nl, maar binnenkort ook op één van de informatieavonden die het bestuur organiseert!

Deze avonden vinden plaats op donderdag 2, 9 en 16 september van 19.00 uur tot 20.30 uur bij PSW Weert, op de Graafschap Hornelaan 88 in Weert. Uiteraard staan de koffie en thee klaar! Wil je aanwezig zijn bij één van deze informatieavonden? Stuur dan even een mailtje naar [email protected].

Vorig artikelWieërter beêr & hepkes preuvereej
Volgend artikelStichting het Limburgs Landschap en gemeente Nederweert slaan handen inéén