Waar ligt de gezelligste straat van Nederweert?

Blije gezichten vorig jaar in de Klumpenstraat na het winnen van de titel ‘De gezelligste straat van Nederweert’. Welke straat wordt het dit jaar? | Foto: Nederweert24

NEDERWEERT – Tijdens Burendag, op zaterdag 25 september, kiezen we voor de vierde keer ‘De Gezelligste Straat van Nederweert’. Vorig jaar was de Lochtstraat in Ospel de winnaar. Waar ligt de gezelligste straat dit jaar? Doe mee! De winnaar krijgt een wisseltrofee en een tegoedbon van € 350,- om het straks nog een keer extra gezellig te maken met bijvoorbeeld een winterbarbecue met de buurt. Ook mag de winnende straat zich één jaar lang de gezelligste straat van Nederweert noemen.

Zelf invullen
Wethouder Carla Dieteren gaat samen met de leefbaarheidsregisseurs op stap langs alle aangemelde straten. Zij kiest ook de winnaar uit. Bewoners kunnen bijvoorbeeld hun straat versieren, feestverlichting aanbrengen of hun tuintjes aanpassen. Iedereen mag het helemaal zelf invullen, maar het verhaal erbij is ook belangrijk. “Vooral initiatieven die het samenhorigheidsgevoel versterken zijn zeer kansrijk,” aldus leefbaarheidsregisseur Harold van der Haar. “In deze tijd van corona vinden we het belangrijk dat straten en buurten naar elkaar omkijken en elkaar helpen. Ik ben erg benieuwd hoe dat tot uitdrukking komt bij de aanmelders,” aldus wethouder Carla Dieteren.

Aanmelden
Wil je meedoen met je straat? Meld je dan aan. Dat kan tot en met 10 september door een mail te sturen naar Harold van der Haar (Nederweert en Leveroy): [email protected] of naar Marianne Greenall (Ospel, Ospelijk, Budschop en Nederweert-Eind): [email protected] Vermeld in het bericht om welke straat het gaat en geef een korte omschrijving van het plan.

Veilig vieren
Ook op anderhalve meter afstand zijn er genoeg leuke en veilige activiteiten die je samen met je buren kunt ondernemen. Veiligheid en gezondheid gaan boven alles. Ze roepen alle deelnemers dan ook dringend op alle geldende voorschriften vanuit de Rijksoverheid en het RIVM in acht te nemen bij het vieren van Burendag en de Gezelligste straat.

Vorig artikelOpen Monumentendag landelijk ingeluid vanuit Weert
Volgend artikelWieërter beêr & hepkes preuvereej