5 leuke weetjes over mobiele telefoons in 2021

Mobiele telefoons zijn niet meer weg te denken, we gebruiken ze allemaal! De een gebruikt een mobiele telefoon om slechts te chatten, de ander om spelletjes te spelen en video’s te streamen, weer iemand anders om het laatste nieuws te volgen, enzovoorts. Daarbij worden telefoons niet langer voornamelijk door jongeren gebruikt. Ook senioren kiezen steeds vaker voor het gebruik van een smartphone. Het stelt het in staat het contact met de (klein)kinderen te onderhouden aan de hand van een groepschat. Wat wordt er van dit jaar verwacht op het gebied van mobiele telefonie? In dit artikel zetten we vijf verwachtingen en weetjes op een rij. 

#1: sim only blijft aan populariteit winnen
Voorheen werd een mobiele telefoon vaak al na twee jaar vervangen, bij het verlopen van het abonnement. In 2021 zal de populariteit van een sim only abonnement blijven groeien. Zo kan een mobiele telefoon langer mee en profiteer je van lagere maandlasten op het moment dat je toestel is afbetaald. Wel zo voordelig! Daar komt bij dat een moderne telefoon zeker drie tot vier jaar mee zou moeten kunnen gaan bij een normaal gebruik. Na twee jaar een toestel vervangen is vaak zonde van het geld. Het loont om een online tool te gebruiken voor het vergelijken van de sim only abonnementen bij verschillende providers. Zo vind je de goedkoopste oplossing. 

#2: steeds vaker onbeperkt internet in abonnementen
Mobiele abonnementen worden steeds vaker voorzien van een bundel met onbeperkt internet. Het past in het beeld dat we onze mobiele telefoon steeds vaker gebruiken als een combinatie van een telefoon en hotspot. Snel in de trein stukken downloaden op een tablet, het laatste nieuws bekijken of een film streamen: een uitgebreide databundel is onmisbaar tegenwoordig. Houd er bij het afsluiten van een abonnement met onbeperkt internet rekening mee, dat er vaak wel limieten gesteld worden aan de term “onbeperkt”. 

#3: wachten op nieuwe toestellen van Samsung en Apple
De verwachting is dat Samsung en Apple ook dit jaar met een vervolg komen op hun bestaande productreeksen. Voor Samsung zal het een nieuwe Samsung Galaxy S-telefoon worden, terwijl Apple mogelijk de iPhone 13 op de markt brengt. Al is de kans groot, dat de Samsung Galaxy S22 pas volgend jaar op de markt komt. Begin januari werd al een nieuw model uit deze reeks geïntroduceerd, de Samsung Galaxy S21. Het toestel is net als zijn voorgangers mateloos populair onder liefhebbers. 

#4: telefoon vaker gebruikt als camera
Niet alleen gebruiken we onze mobiele telefoon massaal als een hotspot voor onze tablet en bijvoorbeeld laptop. Ook wordt de telefoon steeds vaker gebruikt als camera. Niet voor niets, want de camera in de gemiddelde smartphone heeft een flinke ontwikkeling doorgemaakt. De kwaliteit is toegenomen, evenals de mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de optie om de omgeving te laten vervagen en de focus te leggen op hetgeen in het midden van het beeld te zien is. Een optie die we vier tot vijf jaar geleden nog niet kenden voor onze mobiele telefoon. 

#5: consumenten kopen toestel vaker los
Een vijfde trend op het gebied van mobiele telefoons is het feit, dat het toestel steeds vaker los wordt aangeschaft. Het past in het beeld dat we de telefoon vaker combineren met een sim only bundel. Er zijn verschillende redenen aan te wijzen voor deze trend. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat een mobiele telefoon op afbetaling kopen geregistreerd wordt als een lening. Dit kan van invloed zijn op de hypotheek die je afsluit voor een nieuwe woning. Evenals dat het invloed heeft op de hoogte van andere leningen die je afsluit. 

Vorig artikelMaas Cleanup: vrijwilligers gezocht om de Maasoevers en zijrivieren op te ruimen
Volgend artikelRuiterstandbeeld Filips van Montmorency in Deinze