Kermis Weert 2021 nog onezeker

In 2020 kon de Weerter kermis vanwege corona niet door gaan. Ook voor 2021 blijft de situatie onzeker. Het is op dit moment nog niet bekend of en welke maatregelen er in de maand september gelden tegen de verspreiding van het coronavirus. Ondanks dat, wil het college van burgemeester en wethouders toch dat er op de achtergrond verder wordt gegaan met de voorbereidingen voor een kleinschaligere kermis. Het college neemt na de zomer een definitief besluit over het wel of niet doorgaan van de kermis in 2021.

Andere opzet

Wethouder Paul Sterk: ‘De coronamaatregelen voor de maand september zijn nog niet bekend. Toch moeten we nu aan de slag als we in september een kermis willen organiseren. Daarom is er besloten om de voorbereidingen te treffen voor de organisatie van een kermis op het Bassin, Kasteelplein en het grasveld bij de stadsbrug. Deze kermis is kleiner van opzet, maar daardoor beter te organiseren binnen de huidige coronamaatregelen en de 1,5 meter afstandsregel. Kan dus zo maar als consequentie hebben dat de terreinen omheind worden met hekwerk en voorzien worden van in- en uitgangen, zodat er een maximaal aantal bezoekers per terrein kan worden gehandhaafd.’

Weerter gezelligheid staat voorop

Uiteraard ziet het college van burgemeester en wethouders liever een reguliere kermis in de binnenstad van Weert waar Weert om bekend staat. Helaas is dat nu vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk.

Wethouder Sterk: ‘Tijdens een reguliere kermis lopen er vele tienduizenden mensen tegelijkertijd door de binnenstad. Op zulke momenten kunnen wij de 1,5 meter afstand die nu geldt tussen bezoekers, echt niet garanderen. We moesten nu de knoop doorhakken om met de voorbereidingen verder te gaan. Ondanks dat is dus nog onzeker of de kermis wel door kan gaan.’

De komende weken wordt er hard gewerkt aan de invulling van de drie pleinen. De opzet voor de kermis zoals we die nu gaan voorbereiden is kleiner dan dat we in Weert gewend zijn, maar we streven wel naar het echte kermisgevoel. Weert familiekermis blijft!’

Kermis Stramproy

De kermis in Stramproy die in principe wordt gehouden van 11 tot en met 14 september is ook nog onzeker. Als deze kermis al door kan gaan, wordt deze gehouden op de reguliere locatie en wordt de kermis omheind met hekwerk zodat de bezoekersaantallen gereguleerd kunnen worden. Over het wel of niet doorgaan van deze kermis neemt het college van burgemeester en wethouders na de zomer een besluit.

Vorig artikelKelder economiegebouw van de graven van Horne gevonden
Volgend artikelBed & breakfast B&B Bergheide in Baexem beloond met 5 tulpen