Ruim 100 muziekleerlingen bij RICK geslaagd

In juli hebben ruim 100 muziekleerlingen bij RICK hun muziekexamen, HaFa-examen of examen met hun band gedaan. Een bijzondere prestatie, want het merendeel van de lessen heeft door de lockdown digitaal plaatsgevonden afgelopen schooljaar. “We hebben zo’n mooie en goede muziekpresentaties gehad tijdens de examens. Veel leerlingen zijn cum laude geslaagd!” aldus de muziekdocenten.

Op 19 juli om 18.30 uur staat nog een heel bijzonder examen gepland. Lin Wolter (17 jaar) doet zijn D-examen op het kerkorgel in de St. Martinuskerk. Het examen duurt een half uur en is open voor publiek. Bezoekers kunnen zich vóór aanvangstijd melden bij de kerkdeur. Lin volgt al 6 jaar orgelles bij RICK en brengt tijdens zijn examen een bravourerijk programma ten gehore met als terugkerend thema: de ‘toccata’ (een virtuoze instrumentale compositie zonder vaste vorm). Het programma bevat de Toccata en Fuga in D van Bach, Priere en Toccata van Leon Boelman, de Toccata van Driffili en samenspel van Luchinetti en Gerber samen met zijn docente Sylvia Berghs.

Muzikale talenten

Daarnaast zetten ook muziekleerlingen Kirsten Schepers (15 jaar) en Lieke Maas (17 jaar) uitzonderlijke prestaties neer tijdens hun examens. Zij behaalden beiden hun D-examen. Kirsten, leerling in de talentenklas van RICK, speelde ze, naast een paar solostukken (Claire de Lune van Debussy en een sonate van Beethoven), ook samen met anderen. Zo begeleidde ze Rachelle Smeets, die het bekende Nessum Dorma van Puccini zong. Samen met de jonge violist Siwei, ook leerling uit de talentklas, speelde ze het concertino van Küchler.

Lieke Maas deed examen op haar klarinet. Docente Sylvia Berghs begeleidde haar op de piano bij een deel uit het klarinetconcert van F.A. Hoffmeister. Samen met haar klarinetdocente Cyrina van der Bolt speelde ze het duet ‘Swing for two’ van Heinz Both. Solo bracht ze het solostuk ‘Le Petit Savoyard’ van Gordon Lewin ten gehore.

Voor meer informatie over muzieklessen en –examens bij RICK, kijk op: www.rickraakt.nl.

Vorig artikelKeyport Meets | Regio in je Rugzak
Volgend artikelInspiratieboek en klushandschoenen voor nieuwe bewoners Laarveld