Hoogwaterwaarschuwing gebied Roer

Archieffoto wateroverlast

ROERMROND – Veiligheidsregio Limburg-Noord is opgeschaald naar GRIP 4. Veel regen zorgt voor hoge waterstanden in Maas, zijrivieren en beken in Limburg. Mogelijk lopen gebieden onder door het hoge water. Op dit moment worden samen met Rijkswaterstaat en het Waterschap de verschillende scenario’s doorgerekend. Ze vragen iedereen om weg te blijven van snelstromende beken en rivieren.

Onderstaande kaart geeft overzicht van de gebieden die te maken krijgen met wateroverlast of overstroming. In dit scenario stroomt er 220 m3 water per seconde door de Roer, de verwachting is dat dit oploopt tot 250 m3. De kaart toont het gebied van het Ruhrgebied tot de A73. Berekeningen voor het gebied boven de A73 worden nu gemaakt. Let op: dit is een prognose en kan dus verschillen met de daadwerkelijke situatie die gaat ontstaan.

Woon je in één van de gebieden met (dreiging tot) wateroverlast? Neem dan maatregelen. Kijk op wachtnietopwater.nl wat je kan doen om wateroverlast zoveel mogelijk te beperken. Help ook anderen die jouw hulp nodig hebben.

Voor meer informatie over lokale maatregelen verwijzen ze naar de gemeenten Roerdalen en Roermond.

Gemeente Roerdalen: 0475 53 88 88
Gemeente Roermond: 14 04 75

watetr

Vorig artikelEen unieke, aangepaste 1/8e triatlon voor mensen met een beperking
Volgend artikelKeyport Meets | Regio in je Rugzak