Een unieke, aangepaste 1/8e triatlon voor mensen met een beperking

Al jaren loopt Suzanne Moonen met een idee. Een 1/8e triatlon voor mensen met een beperking. In 2015, tijdens een soort gelijk evenement (Spierathlon), raakte ze geïnspireerd. Ze zag in wat een geweldig evenement dit was. Ze werd overdonderd door het plezier en de beleving bij de deelnemers. Eindelijk een sportieve uitdaging, waarbij deze doelgroep volop in de schijnwerpers staat en echt mee kan doen.

Een winervaring die onvergetelijk is

Concreet gaat het om een sportevenement in de zomer 2022. Teams moeten gezamenlijk het doel van 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen volbrengen. Het gaat niet om de snelste tijd, maar om een unieke ervaring voor de deelnemers (en begeleiding). Hoe het team de afstand gaat afleggen, mag het team volledig zelf bepalen. Werken met een buddysysteem is bijvoorbeeld een van de opties.

Om dit alles te organiseren heeft Suzanne denkers en doeners nodig. Mensen die zich graag willen inzetten voor een bijzonder mooie doelgroep. En die graag mee willen helpen om het gebrek aan aanbod te vullen en een geweldige dag voor de medemens te realiseren.

Dankzij het Weerter Sportakkoord is het reeds gelukt financiële middelen vrij te maken om de organisatiekosten (voor een gedeelte) af te dekken. Naast het doel om de teams een onvergetelijk dag te bezorgen, hopen ze eveneens geld in te zamelen voor twee goede doelen.

Meld je aan voor de startbijeenkomst

Om alles in goede banen te leiden en om een start te gaan maken met de organisatie, organiseren we op een startbijeenkomst:

  • Datum: 21 juli 2021
  • Tijd: 19.30 uur
  • Locatie: BeekCwartier ruimte 010 (gelegen in Cwartier, Beekstraat 54)

Ben je enthousiast? Meld je dan a.u.b. voor 19 juli 2021 aan bij Suzanne Moonen ([email protected]), verzoek om bij de aanmelding de naam (of namen) en contactgegevens te vermelden van de personen die aanwezig zullen zijn.

Alle vormen van hulp worden gewaardeerd. Mocht je zelf geen tijd hebben, maar ken je iemand die wellicht binnen het plaatje past, vertel het rond. Vele handen maken licht werk.

Vorig artikelOpen dag bij Tuinpark Lamershof Weert
Volgend artikelHoogwaterwaarschuwing gebied Roer