Controle door gemeente en politie van panden Graafschap Hornelaan

Op woensdag 7 juli jl. hebben medewerkers van de gemeente Weert in samenwerking met de Politie een onaangekondigde controle gehouden in diverse panden aan de Graafschap Hornelaan. Deze controles worden gehouden in het kader van preventie. In één van deze panden werd een grote som contant geld aangetroffen en henneptoppen.

Voorkomen en bestrijding van criminaliteit

Burgemeester Vlecken: “De bestuurlijke controles zijn uitgevoerd om zicht te verkrijgen op activiteiten die plaatsvinden in de panden en mogelijk in strijd zijn met de (omgevings)vergunning, het bestemmingsplan of de Wet Basisregistratie Personen. Door zicht te krijgen op de bedrijfsactiviteiten komt er ook zicht op eventuele criminele activiteiten en ondermijning. De controles hebben een goed beeld van de omgeving opgeleverd. Gelukkig mag ik concluderen dat de meeste bedrijven alle zaken prima op orde hadden. Deze ondernemers waren veelal positief over de controle.”

Resultaten van de controles

In een van de bedrijfspanden werden een grote som geld en henneptoppen gevonden. Daarnaast had de ondernemer een inventaris met middelen die bedoeld zijn voor professionele hennepteelt. Voorbereidingshandelingen voor illegale hennepteelt zijn sinds 2015 verboden, omdat dit soort growshops vaak de onderwereld faciliteren bij criminele hennepteelt en -verhandeling.

Meld Misdaad Anoniem

Heeft u zelf vermoedens van criminele activiteiten? Opvallende zaken kunnen worden gemeld bij de politie (0900-8844). Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem. 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl

Vorig artikelLoop het spannende smokkelpad bij NMC De IJzeren Man
Volgend artikelHockey Vereniging Weert frist kleedlokalen op