Samenwerking vrouwenvoetbal Eindse Boys en Merefeldia

NEDERWEERT – Het vrouwenvoetbal is een belangrijke aanwinst voor veel clubs, zo ook voor Eindse Boys en Merefeldia. Landelijk gezien is te merken dat het een kunst is het vrouwenvoetbal stabiel te houden. Om te kunnen behouden wat we in al die jaren opgebouwd hebben, moeten we naar de toekomst durven kijken en mogelijkheden gaan onderzoeken om het vrouwenvoetbal “op de been” te houden.

Om deze reden is er besloten om onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor een samenwerking, en deze hebben we gevonden in de combinatie van Eindse Boys en Merefeldia. De meiden-jeugd werkt al twee jaar samen in de vorm van samenwerkingsteams (ST). Hoe mooi is het dat we deze lijn voort kunnen gaan zetten bij de vrouwen! Het doel van deze samenwerking is “onze vrouwen laten voetballen op hun eigen niveau”.

De start zal gemaakt worden met maar liefst drie seniorenteams, namelijk: 1e elftal ST Eindse Boys – Merefeldia (uitkomend in de 3e klasse), 2e elftal ST Merefeldia – Eindse boys (uitkomend in de 5e klasse) en het 3e elftal ST Eindse Boys-Merefeldia (uitkomend in de 6e klasse). In eerste instantie zal er vooral gekeken worden waar we elkaar uit kunnen helpen en zo langzamerhand de verbinding te gaan vinden. Wie weet wat ons dit nog gaat brengen in de toekomst?! Wij als clubs hopen in elk geval van harte dat we zo de continuïteit van het vrouwenvoetbal in onze gemeente kunnen waarborgen.

Heb je na het lezen van dit bericht zin om een keer aan te sluiten? Je mag altijd vrijblijvend een keer mee komen trainen. Ook zijn ze altijd opzoek naar begeleiding/organisatie. Voor meer informatie neem contact op met [email protected] of [email protected]

Vorig artikelFiets4Daagse De Peel wordt verplaatst naar 2022
Volgend artikelToons Toppers gestart met trainingen