Muziekpodium Cultureel Aerwinkel in Posterholt stopt na 10 jaar

Fotograaf: Ruud Snijders

POSTERHOLT – Stichting Cultureel Aerwinkel in Posterholt stopt ermee. De stichting verzorgde zo’n tien jaar concerten op Landgoed Kasteel Aerwinkel.

Met het eind van Stichting Cultureel Aerwinkel verliest Midden-Limburg een bijzonder muziekpodium op een buitengewone plek. Het kasteel was aantrekkelijke locatie voor gerenommeerde regionale, nationale- en internationale artiesten en gezelschappen. Ook aankomend talent kon er terecht.

De georganiseerde concerten waren vaak van hoog niveau, of het nu ging om klassieke westerse muziek, popmuziek of wereldmuziek. Zo worden onder anderen te gast: Stevie Ann, La Manouche, Gé Reinders, Trio Castradivi, Luiza Borac, Surajit Das & Friends, Arnold Krohne & Maxim Shagaev, het Möller Fraticelli Guitar Duo, Valentina Tóth, Ruzanna Nahapetjan, Dudok Quartet Amsterdam, Éva Szalai en Willow Hill.

Ondanks de successen, viel het niet altijd mee om voldoende bezoekers te trekken. Er was concurrentie van vergelijkbare maar meer commerciële initiatieven. Ook speelde de relatief geïsoleerde ligging een rol; in grote steden zijn meestal meer liefhebbers van de muziek die de stichting programmeerde. De langdurige pauze door de coronamaatregelen heeft de kleine non-profitorganisatie de das om gedaan.

Het bestuur van de stichting kijkt met trots en voldoening terug op tientallen zeer geslaagde concerten. Het besluit om te stoppen was volgens voorzitter Petra de Haas ‘moeilijk maar onvermijdelijk’. De vaste bezoekers van het muziekpodium, afkomstig uit Nederland en Duitsland, zijn onlangs via nieuwsbrief, website en Facebook geïnformeerd en bedankt voor hun soms jarenlange belangstelling.

Voor de vrijwilligers van de stichting komt er nog een afsluitende bijeenkomst, waar ook de sponsoren worden bedankt.

Vorig artikelBuitentocht Ridderspoor: Op pad als een schildknaap of jonkvrouw
Volgend artikelStadsgidsen Weert hervatten stadswandelingen